Gazete Vatan Logo

AÖL sınav soruları ve cevapları anahtarı yayınlandı mı? 7 Aralık AÖL sınav soruları sorgulama sayfası!

AÖL sınav soruları ve cevapları anahtarı yayınlandı mı? sorusu Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınavlarına katılan öğrenciler tarafından, sorgulanmaya başlandı. 7-8 Aralık 2019 günleri gerçekleştirilen AÖL sınavlarında ter döken yüzbinlerce öğrenci, soru kitapçığı ve cevap anahtarının erişime açılmasını bekliyor. Peki, AÖL sınav soruları ve cevapları anahtarı yayınlandı mı? 7 Aralık AÖL sınav soruları sorgulaması erişime açıldı mı?

AÖL sınav soruları ve cevapları anahtarı yayınlandı mı? 7 Aralık AÖL sınav soruları sorgulama sayfası!

Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi'nin (AÖL) 1. dönem sınav heyecanı başladı. Eğitimini Açıköğretim Lisesi'nde (AÖL) sürdüren öğrenciler bugün ilk sınavlarına girdi. Sınav sırasında hangi soruları doğru yaptıklarını merak eden öğrenciler, 7 Aralık AÖL sınav soruları ve cevapları anahtarı yayınlandı mı?’ diye sormaya başladı.

AÖL SINAV SORULARI VE CEVAPLARI ANAHTARI YAYINLANDI MI?

7-8 Aralık tarihlerinden 3 oturum halinde gerçekleştirilen Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınav soruları ve cevap anahtarları henüz erişime açılmadı.

AÖL SINAV SONUÇLARINA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

AÖL sınav sonuçlarına yapılacak olan itirazlar, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne yapılacaktır. İtirazlar, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Ortak Sınavlara İtiraz WEB sayfasına http://odsgm.meb.gov.tr/www/ortak-sinavlara-itiraz/icerik/18 adresinden yapılıyor. Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne bu yönde yapılan itirazlar ise dikkate alınmayacaktır.

AÖL DİPLOMASI NEREDEN ALINIR?

Haberin Devamı

Dönem sonunda mezun olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin diplomaları sınava girilen tarihten yaklaşık 2-3 ay sonra koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilmektedir. İlinizdeki Koordinatör Halk Eğitim Merkezinin neresi olduğunu AÖL internet sayfasından kısmından görebilirsiniz.

Diplomayı öğrenci yerine bir başkası alacak ise bu kişinin noterden vekil tayin edilmesi gerekmektedir. Vekilin Noterden alınan vekâlet ve yukarıda belirtilen öğrencinin getirmesi gereken evraklardan biri ile başvurması gerekmektedir.