Gazete Vatan Logo

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Açıköğretim lisesi sınavları 3-4 Ocak tarihlerinde yapıldı. Ancak sonuçları hala açıklanmadı. Ne zaman açıklanacağı konusu ise merak ediliyor. Ancak sınav sorularına ulaşabilirsiniz. Detayları haberimizde.

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Her yıl olduğu gibi bu yılda yediden yetmişe pek çok vatandaşın katıldığı açık öğretim lisesi sınavları 2 ve 3 Ocak tarihlerinde yapılmıştır. İmkânı olmayan öğrencilerin liseyi bitirememeleri, hayat şartlarından dolayı okulu bırakmak zorunda kalmaları, o an için okumayı bırakanların ancak sonrasında pişman olanların gibi çeşitli nedenlerle liseyi okumayan vatandaşların girmiş oldukları liseyi açıktan bitirme adı da verilen açık öğretim lisesi sınavları yapılarak bu durumları yaşayan adaylara liseyi bitirmeleri için ikinci bir hak tanınmış olur. Öğrencilik yıllarında liseyi bitirmenin ne kadar da mühim olduğunu bilemeyen vatandaşlar yıllar ilerledikçe lise mezunu diploması olmadan aslında iş bile bulmakta zorlandıkları bir gerçektir.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

AÖL SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Herkesin artık liseyi bitirme zorunluluğu olan ülkemizde getirilen en büyük yenilik bu olsa gerek. Ülkemizin dört bir yanında gerçekleştirilmesi beklenen bu sınav ne yazık ki her ilde yapılamamıştır. Kış ayının içerisinde olduğumuz için dolayısıyla kar yağışı bazı bölgeleri etkisi altına almıştır. Doğu Anadolu Bölgemizde bulunan Bitlis, Van ve Hakkâri de yoğun kar yağışı nedeniyle açık öğretim lisesi sınavları yapılamamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde yer alan açık öğretim 1. dönem sınavı böylelikle tamamlanmış olmaktadır. Bir yılda iki kez gerçekleştirilen bu sınavların ikincisi ise 18 Ocak ve 5 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Haberin Devamı

Adayları terleten bir o kadarda yoran açıköğretim sınavı sonunda bitmiştir. Zorlu maraton sona ermiş adaylar sınavlarına girmişlerdir. Artık tüm merak artık açık öğretim sınavının sonuçlarındadır. Milli Eğitim bakanlığından gelen son güncel bilgilere göre açık öğretim lise sınavının sonuçları 25 Ocak 2016'da internette yayınlanacağı bildirilmiştir. Gelişen ve kendini yenileyen internet sistemi sayesinde artık biz vatandaşlar olarak hayatımızda daha pek çok alanda kullanabilmemizi sağlar. İnternet sistemi üzerinden gerçekleştirilen birden fazla işleme artık sonuç sorgulama işlemi de eklenmiştir. Son zamanlarda gelişen ve kendini yenileyen internet sistemi en çok biz vatandaşların işine yaramıştır. Biz vatandaşlar olarak bazı işlemlerimizi gerçekleştirmemizde internete ihtiyaç duyarız. Her türlü alanda ihtiyacımız olan internet sistemi her türlü alanda işimize yaradığı gibi en çok da eğitim alanında ve sınav sonuçları sorgulama alanında işlerimizi halletmemize yardımcı olmuştur. Artık bizler sınavlara girip çıktığımızda sonuçların açıklanması için günlerce aylarca beklememize gerek kalmayacak. Çünkü gelişen ve kendini geliştiren modern teknolojisi sayesinde girmiş olduğumuz sınavın sonuçlarını çok büyük bir kolaylıkla internet sistemi üzerinden öğrenebiliriz. Bu sayede daha kısa bir zaman dilimi içinde daha kısa bir pratik yol ile işlemlerimizi gerçekleştirebilme imkânına sahip olmuş oluruz.

Haberin Devamı

Sonuçların açıklanıp açıklanmadığını resmi Milli Eğitim Bakanlığı sitesinden takip edebilirsiniz. Açıklandığında ise yine aynı şekilde internete erişim sağlayarak resmi siteye gelip aday giriş şifreniz ve T.C. kimlik numaranız ile açık öğretim lisesi sınav sonuçlarına ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı