Gazete Vatan Logo

AÖL sınav sonuçları açıklandı mı? 2016 AÖL sınav sonuçları!

AÖL sınav sonuçlarını çok sayıda öğrenci beklemektedir. AÖL sınav sonuçlar, sıanvı yapan kurum olan MEB tarafından açıklanır. AÖL sınav sonuçlarına ilişkin aytınılar yazımızda yer almaktadır.

AÖL sınav sonuçları açıklandı mı? 2016 AÖL sınav sonuçları!

AÖL; Açık Öğretim Lisesi anlamına gelmektedir. AÖL sınavları ise örgün olarak lise eğitimi tamamlayamayan ya da tamamlamayan kişilerin sınava girerek, açıktan lise öğrenimlerini tamamlamaları için oluşturulmuş olan bir sınavdır. AÖL sınavları sayesinde lise okuyamamış olan bireyler liseyi tamamlayarak, üniversite sınavına girmeye de hak kazanırlar. Açık öğretimden mezun olup lise diploması almak ile örgün olarak lise okuyup, lise diploması almak arasında her hangi bir fark bulunmamaktadır. Örgün lise diploması ile açık öğretim lise diploması birbirine denk sayılmaktadır.AÖL sınavları en son; 19 Mart ve 20 Mart tarihlerinde yapıldı. 19 Mart ve 20 Mart tarihinde yapılmış olan AÖL sınavları II. Dönem Sonu Sınavlarıydı. 20 Mart tarihi itibariyle AÖL adayları II. Dönemlerini tamamlamış oldular

AÖL SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

AÖL sınav sistemine göre yılda 3 defaya mahsus olmak üzere AÖL sınavları yapılmaktadır. AÖL sınavları; Ocak, Mart ve Temmuz ayında yapılmaktadır. Eskiden yılda iki defaya mahsus olarak Ocak ve Mart ayında yapılan sınavlara daha sonra Temmuz ayında yapılan sınavlarda eklenmiştir. Açık öğretim liselerinden mezun olunabilmesi için öncelikle 8 döneminde tamamlanmış olması gerekmektedir. Bir dönem dahi eksiği olan aday, dönemini tamamlamadan mezun olamamaktadır. Açık öğretim lisesinden mezun olduktan sonra; toplam edinilen kredinin en az 192 olması gerekmektedir. 192’den az olan kredi ile de mezun olunmasının imkânı bulunmamaktadır. Öğrencinin ortak dersleri ya başarması ya da muaf olması gerekirken, dil ve anlatım dersinden muaf olma gibi bir durum söz konusu değildir. Dil ve anlatım dersini öğrencinin mutlaka başarması gerekmektedir. Ayrıca açık öğretim lisesinde en az bir defa sınava girmiş olması da yine mezuniyet için gerekli olan şartlar arasında bulunmaktadır. Ayrıca diplomanız hazırlanmadan evvel acil olarak diplomaya ihtiyacınız bulunuyorsa; diploma yerine geçen bir belge olan çıkma belgesini de kullanabilirsiniz. Çıkma belgesini ise; bir dilekçe ile başvurarak alabilirsiniz. Dilekçeniz sonucunda çıkma belgenizi şahsen veya posta yolu ile alma imkânınız bulunmaktadır. AÖL son sınavlarını 19 Mart ve 20 Mart tarihinde yapmıştır. AÖL sınav sonuçları henüz açıklanmamıştır. Ancak AÖL sınav soruları ve cevapları MEB üzerinden ilan edilmiştir. Siz de MEB internet sitesi üzerinden AÖL sınav sorularına ulaşabilirsiniz. Daha sonra sınavda hangi soru için hangi cevabı işaretlediğinizi anımsayarak cevaplandırabilir ve cevaplarınızı kontrol edebilirsiniz. Bu kontrol sonrasında ise puan hesaplamanızı yapabilirsiniz. Puan hesaplamanızı yapmanızın ardından ortalama olarak kaç puan alacağınızı hemen hemen tahmin etme imkânını elde edersiniz. AÖL sınav sorularına ulaşmak için mutlaka MEB internet sayfasını ziyaret de bulunmalısınız. AÖL sınav soruları sayesinde alacağınız puanı önceden tahmin etme imkânını da yakalamış olacaksınız. AÖL sınav sonuçları ise en kısa sürede açıklanarak, öğrencilerin merakı giderilecektir.

Haberin Devamı