Gazete Vatan Logo

AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır?

AÖL kayıt yenilemesiyle ilgili yapılması gerekenler merak ediliyor. Yarın sona erecek olan AÖL kayıt yenileme işlemleriyle ilgili detayları sizler için derledik. İşte AÖL sınavı hakkındaki tüm bilgiler...

AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır?

AÖL kayıt yenileme işlemleri yarın son buluyor, sonrasında işlem yapılamayacak. 18 - 19 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleşecek olan AÖL sınavının kayıt yenilemesini yaptıracakların bazı bilgilere dikkat etmesi gerekiyor. İşte AÖL hakkında bilinmesi gerekenler...

AÖL KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ NE ZAMAN?

AÖL kayıt yenileme işlemlerinin 30 Ocak - 08 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılması gerekiyor. Adayların bu işlem için bağlı oldukları Halk Eğitimi Merkezlerine gitmesi zorunludur.

Ders seçerken önceliğin zorunlu ortak derslere verilmesi gerekir. Daha sonra ise seçmeli derslerden tercihinizi yapabilirsiniz. AÖL Sistemi üzerinden ders seçerken 35 kredilik ders seçme hakkının doldurulup doldurulmadığına dikkat edilmelidir.

AÖL KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

AÖL kayıt yenileme işlemi için her sene bir ücret belirlenir. Kayıt için bu ödemenin yapılması zorunludur. 2017 yılı AÖL kayıt yenileme sınav bedeli 35 TL olarak belirlenmiştir.

Öğrenciler kayıt yenileme ücretlerini, T.C Kimlik numarası ile Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının herhangi bir şubesine giderek MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına, 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir. (Not: Halk Bankası ayrıca havale ücreti talep etmektedir.)

Haberin Devamı

Kayıt yenileme sınav bedelinin 5 TL’si ise Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecektir.