Gazete Vatan Logo

AÖL kayıt yenileme için son tarih belli oldu mu?

AÖL kayıt yenilemeleri için geri sayım sürüyor. 31 Ocak tarihinde start verilen AÖL kayıt yenileme için gerekli işlemler haberimizde yer alıyor. İşte AÖL kayıt yenileme işlemlerine ilişkin detaylar...

AÖL kayıt yenileme için son tarih belli oldu mu?

AÖL kayıt yenileme işlemleri devam ediyor. Binler öğrenci tarafından oldukça merak edilen AÖL kayıt yenileme için son tarih belli oldu. İşte AÖL kayıt yenileme için tüm merak edilen soruların yanıtları...

KAYIT İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR..

Eğitimine devam eden öğrencilerin 30 Ocak - 08 Şubat 2017 tarihleri arasında bağlı oldukları Halk Eğitimi Merkezlerinden kayıt yenileme işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir.

Kayıt yenileyen öğrencilerimizin ders seçimlerini kayıt yenileme süresince yapmaları zorunludur.

Ders seçerken öncelikle zorunlu ortak derslerinizi seçmek zorundasınız. Zorunlu ortak derslerinizi seçtikten sonra seçmeli derslerden de seçim yapabilirsiniz.

AÖL Sistemi üzerinden Ders seçerken 35(otuz beş) kredilik ders seçme hakkınızı doldurup doldurmadığınızı mutlaka kontrol ediniz. Yarım bırakılan ders seçimleri hiçbir şekilde sistem tarafından tamamlanmaz.

KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Açıköğretim Lisesinde kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen Kayıt Yenileme sınav bedelini ödemek zorundadır. 2017 yılında, bir dönem için Kayıt Yenileme sınav bedeli, 35 TL olarak belirlenmiştir.

Haberin Devamı

Öğrenciler kayıt yenileme ücretlerini, T.C Kimlik numarası ile Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının herhangi bir şubesine giderek MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına, 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir. (Not: Halk Bankası ayrıca havale ücreti talep etmektedir.)

Kayıt yenileme sınav bedelinin 5 TL’si ise Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecektir.

2. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN?

2. Dönem sınavları 18 - 19 Mart 2017tarihlerinde yapılacaktır. Özellikle askerlik görevini yapan öğrenciler başta olmak üzere bu tarihlerde nerede bulunacaksanız sınav merkezinizi kayıt yenileme süresince bu merkeze göre Bilgi Düzenleme menüsü altında yer alan Sınav İrtibat Merkezi ekranından yeniden güncelleyiniz.

Haberin Devamı

Muaf olduğunuz derslerin kredisi alınmaz, bu dersleri isterseniz yeniden seçebilirsiniz. Başarılı olmanız durumunda kredisini kazanırsınız.