Gazete Vatan Logo

AÖL kayıt yenileme başvuruları ne zaman? AÖL kayıt ücreti...

AÖL kayıt yenileme işlemleri 3-21 Eylül tarihleri arasında yapılıyor. İl ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri'nden yapılan AÖL kayıt yenileme başvurusu için ücret kaç lira olarak belirlendi?

AÖL kayıt yenileme başvuruları ne zaman? AÖL kayıt ücreti...

AÖL kayıt yenileme başvuruları il ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri'nden yapılıyor. 3 Eylül'de başlayan AÖL başvuruları 21 Eylül'de sona erecek. Peki sınav ücreti ne kadar?

AÖL BAŞVURU TARİHLERİ HAKKINDA

Açık Öğretim Lisesi 2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem İlk Kayıt Başvuru Tarihleri 3 - 21 Eylül 2018 olarak belirlendi.

Açık Öğretim Lisesi 2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem Mazeretli İlk Kayıt Başvuru Tarihleri ise 22 – 28 Eylül 2018 olacak.

AÖL İLK SINAV KAYIT ÜCRETİ NE KADAR?

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıran öğrenci, sınava girmek istediği her dönem için “Sınav Bedelini” ödemek zorundadır. 2018 yılında, bir dönem için İlk Kayıt Sınav Bedeli; 30 TL olarak belirlenmiştir. (30 TL Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Sınav Ücreti olarak 10 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliğine yatırılacaktır.) Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılığı üzerinden MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına (Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Bedeli), 30 TL ödeyecek ve dekontu

Haberin Devamı

muhafaza edecektir. İlk kayıt Sınav Ücreti harici 10 TL ise Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecektir. İlk kayıt için yatırılan Sınav Ücreti ödendiği sistem üzerinden görülmektedir. Sistemde görünmeyen ödemeler, kaydınızın gerçekleşmesini engeller. Bunun için Sınav Bedelinizi doğru hesaba yatırdığınızdan emin olunuz. İlk Kayıt Sınav Bedelini Aşağıdaki Şekillerde Yatırabilirsiniz: Tüm ödeme kanallarından yapılacak ödemelerde adayların katılacağı ilgili sınavın adıyla ücret yatırmaları gerekmektedir.

1- https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı ile ilk kayıt sınav bedelini yatırabilirsiniz.

2- T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının internet bankacılığını kullanarak ilk kayıt sınav bedelini yatırabilirsiniz. Tahsilat esnasında adaylardan talep edilen telefon numarasının mümkün olduğunca adaya ait olması ve doğru telefon numarası bildirilmesi zorunludur.

Haberin Devamı

3- İlk kayıt sınav bedeli anlaşmalı bankaların ATM’lerinde yatırılmaktadır. ATM’lerden yatıracağınız ücretin mutlaka Açık Öğretim Lisesi ilk kayıt sınav bedeli olarak yatırıldığına dikkat ediniz.