Gazete Vatan Logo

AÖL ek sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖL ek sınavı 6 Ekim'de düzenlendi. Binlerce adayın ter döktüğü AÖL ek sınavının sonuçları hangi tarihte belli olacak? Diğer yandan Açık öğretim lisesi öğrencilerinin merak ettiği AÖL 1. dönem sınavlarının yapılacağı tarih de belli oldu.

AÖL ek sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖL ek sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak edilirken MEB tarafından resmi bir duyuru yayınlandı. AÖL öğrencilerinin derslerini ve sınav yerlerini yarın saa 17:00'ye kadar kontrol etmesi gerekiyor.

AÖL EK SINAV SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Resmi duyuru:

Açık Öğretim Liselerimizde okuyan öğrencilerimiz için 2018-1 dönemi ders seçimi ve sınav giriş yeri belirleme işlemleri 18.10.2018 Perşembe günü saat 17.00 itibarıyla kapanacaktır. Öğrencilerimizden 2017-4 dönemi ek sınavına girip mezun olamayan ve 2018-1 dönemi kayıt yenilemesi yaptırmış olanların ders atamaları ise Kurumumuz Bilgi Yönetim Sistemi tarafından otomatik yapılacaktır.

Öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için 18.10.2018 Perşembe günü saat 17.00’ ye kadar derslerini ve sınav yerlerini kontrol etmeleri gerekmektedir.

AÖL 1. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?
Açık Öğretim Lisesi'nin resmi internet sitesinde yayınlanan bilgilere göre; AÖL 1. dönem sınavları 08-09 Aralık 2018 tarihlerinde yapılacak. Açık Öğretim Lisesi öğrencileri 1. dönem sınavları dâhil bundan sonra yapılacak olan sınavlarda yeni kitaplardan sorumlu olacak.
Açık lise sınav sonuçları "http://aolweb.aol.meb.gov.tr" sitesinde açıklanıyor. Bakanlık tarafından sonuçlar açıklandığı takdirde, bu siteye erişim sağlayan öğrencinin T.C. kimlik numarası, daha önce AÖL Müdürlüğü tarafından verilen AÖL öğrenci şifresi ve güvenlik kodu soruluyor. Bu bilgiler ile açık lise öğrenci girişi ekranına giriş yapabilir ve sınav sonucunuzu öğrenebilirsiniz. Sınav sonuçları yazılı olarak öğrenci adreslerine gönderilmeyecek. (Sınav sonucu henüz açıklanmadığı için bağlantı linki şuan aktif değil)

Haberin Devamı