Gazete Vatan Logo

AÖL 2. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

18-19 Mart 2017 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmiş olan Açıköğretim Lisesi(AÖL) sınavının sonuçları, sınava girmiş olan adaylar tarafından merak ile bekleniyor? AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınav ile ilgili detaylar haberimizde!

AÖL 2. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

18-19 Mart tarihlerinde yapılan AÖL sınavlarının ardından adaylar için sınavın soru ve cevapları da yayınlanmıştı. Sınav sonucunu merak eden adaylar, doğru cevaplarının sayılarını hesaplayarak kaç puan alacaklarının hesaplamasını yaptılar. Kesin sonuçlar ise MEB tarafından ilan edilen tarihte açıklanacak.

AÖL SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

AÖL Sınav Sonuçlarının Açıklanacağı Tarih

AÖL sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 2017 iş takviminde ilan edildi. İlan edilen iş takvimine göre, AÖL 2. Dönem sınavlarının sonuçları 21 Nisan 2017 Cuma gününde açıklanacaktır. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından da adaylar, sonuçlarını aolweb.aol.meb.gov.tr resmi internet sitesinden öğrenebileceklerdir. Sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar, site üzerinden öğrenci numaraları ve kendilerine ait olan şifre ile giriş yaparak sonuçlarına ulaşabileceklerdir. AÖL 2. Dönem sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından da AÖL 3. Dönemi için başvurular alınacaktır. 3. Dönem kayıtları da 8 Mayıs ve 18 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılabilecektir.

Haberin Devamı

AÖL Geçme Notu Kaçtır?

AÖL 2. Dönem sınavlarından geçebilmek ve başarılı olabilmek için yeterli olan puan daha önceden 45 idi ancak yapılan son değişiklikler çerçevesinde adayların sınavlardan en az 50 puan almış olması gereklidir.

AÖL Sınav Sonuçları İçin Nasıl İtiraz Yapılır?

AÖL sınav sonuçları, MEB tarafından ilan edildikten sonra adayların sınav sonuçları için itiraz edebilme hakları vardır. İtiraz işlemleri, sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih itibari ile 5 iş günü içerisinde yapılabilecektir. Sınav için itiraz işlemi yapacak olan adayların, 20 TL ücreti belirlenen banka şubelerinden bir tanesine yatırmaları gereklidir. Ücret Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün Döner Sermaye İşletmesi banka hesaplarından birisine yatırılacaktır. İtiraz ücretlerinin yatırılması için belirlenen bankalar ise şunlardır;

Haberin Devamı

T.C. Ziraat Bankası’nın Ankara/ Beşevler şubesi ve Türkiye Halk Bankası’nın Ankara/ Küçükesat şubesi ile Türkiye Vakıflar Bankası’nın Ankara/ Merkez şubesidir.

AÖL Mezun Olmanın Şartları Nelerdir?

Açıköğretim Lisesi öğrencilerinin mezun olmaları için gerekli şartları yerine getirebilmeleri gereklidir. Mezun olmak için öğrencilerin yerine getirecekleri şartlar ise şunlardır;

Öğrencilerin eğitim gördükleri dönem sayısı en az 8 olmalıdır.

Alınan derslerin kredi sayıları 192 olmalıdır. Ayrıca ortak alan dersleri de başarılı olarak geçilmelidir ya da muaf olunmalıdır.

Alan kredi sayısı da genel kültür haricinde en az 80 ve üzerinde olması gerekmektedir.

Sınavlar içinde Dil ve Anlatım dersi için muafiyet hakkı tanınmamaktadır. Bu nedenle de adayların Dil ve Anlatım dersinden geçer not alarak başarılı olmaları gereklidir.

Dönem boyunca görülen derslerin sınavlarına da en az 1 kere girilmiş olması gerekmektedir.

Açık Lise’den mezun olan adayların, YGS için de başvuru yapabilme hakları vardır. Adaylar, yeterli kredi sayısına ulaşmışlar ise YGS için başvuru yapabilirler.

Haberin Devamı

AÖL İçin Kimler Başvuru Yapabilir?

AÖL için başvuru yapabilecek olan kişiler ise şunlardır;

İlköğretim ya da ortaöğretim mezunu olmak,

Lise veya meslek lisesinden ayrılmış olmak,

Yurt dışında eğitim görmüş olanlar da İl Müdürlükleri ya da yurt dışında bulunan eğitim müşavirliklerinden a ve b maddelerinde belirtilen gerekli şartların taşınıyor olduğunu gösteren bir denklik belgesini almaları gereklidir.

AÖL 3. Dönem Sınavları Ne Zaman Yapılacaktır?

AÖL sınavları her yıl 3 dönem olarak yapılmaktadır. 2017 yılı içinde 3. Dönem sınavları da bu sene yapılacak olan son AÖL sınavlarıdır. Yayınlanmış olan sınav takvimine göre AÖL sınavları 1 Temmuz ve 2 Temmuz 2017 tarihlerinde yapılacaktır.