Gazete Vatan Logo

AÖF yeni kayıt ek yerleştirme ikinci üniversite için açıklama geldi!

AÖF yeni kayıt, ek yerleştirme ve ikinci üniversite için açıklama yapıldı. Peki AÖF yeni kayıt, ek yerleştirme ve ikinci üniversite için şartlar ne olacak? İşte AÖF yeni kayıt, ek yerleştirme ve ikinci üniversite için tüm detaylar...

AÖF yeni kayıt ek yerleştirme ikinci üniversite için açıklama geldi!

AÖF yeni kayıt, ek yerleştirme ve ikinci üniversite işlemlerini gerçekleştirmek isteyen öğrenciler ile ilgili açıklama yaptı. AÖF açıklamasında ders transferi ve muafiyet konularına değindi. İşte merak edilen soruların yanıtları ve AÖF açıklamasının detayları...

2016-2017 Öğretim Yılında ÖSYS Yeni Kayıt, Ek Yerleştirme ve İkinci Üniversite İle Kayıt Yaptıracak Adaylar İçin Ders Transferi ve Muafiyet Duyurusu

Kayıt yaptıracak adaylar sadece kayıt yaptırdığı ilgili kayıt döneminde ilan edilen tarihler arasında muafiyet başvurusunda bulunabilecektir.

İlan edilen tarihlerden sonraki muafiyet talepleri kabul edilmeyecektir.

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine 2016-2017 Öğretim Yılında kayıt yaptıracak adayların,

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – IITürk Dili I – IIYabancı Dil I – IITemel Bilgi Teknolojileri I – II

ders/dersleri için ders transferi ve muafiyet başvuruları,

ÖSYS Yeni Kayıt 25 Ağustos - 03 Eylül 2016

İkinci Üniversite 31 Ağustos - 09 Eylül 2016

Ek Yerleştirme 19 - 24 Eylül 2016

Haberin Devamı

tarihleri arasında http://aof.anadolu.edu.tr adresi Kayıt bağlantısından Türkiye Programları kısmından internet başvurusu sırasında yapılacaktır.

Bir yükseköğretim programından mezun olan ya da bir yükseköğretim programında yukarıda adı geçen dersleri alıp başaran ve muafiyet talep edecek adaylardan,

A. “Muafiyet İşlemleri” adımında e-devlet sorgusu üzerinden bir yükseköğretim programına ait mezuniyet bilgisi bulunan adayların;

İnternet başvurusunda yer alan muafiyet adımındaki gerekli alanları doldurarak İnternet başvurusunu tamamlaması yeterlidir.

B. “Muafiyet İşlemleri” adımında e-devlet sorgusu üzerinden bir yükseköğretim programına ait mezuniyet bilgisi bulunmayan adaylar ile bir yükseköğretim programında kayıtlı, kaydı silinmiş ve lisans programından kaydını sildirerek önlisans diploması almış adaylar;

İnternet başvurusunda yer alan muafiyet adımındaki gerekli alanları doldurarak internet başvurusunu tamamlamalı ve öğrenim durumuna göre aşağıdaki belge/belgelerini AÖF Bürosuna teslim etmelidir.

Haberin Devamı

DERS TRANSFERİ VE MUAFİYET TALEP ETTİĞİ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMINDAKİ ÖĞRENİM DURUMU DERS TRANSFERİ VE MUAFİYET İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

Mezun

(Muafiyet adımında e-devlet sorgusu üzerinden bir yükseköğretim programına ait mezuniyet bilgisi bulunmayanlar)

Türkçe Diploma Aslı ya da Onaylı Sureti

veya

Türkçe Geçici Mezuniyet Belgesinin Aslı ya da Onaylı Sureti

Kayıtlı Türkçe Onaylı Transkript (Not Durum Belgesi)

Kaydı Silinmiş

Lisans Programından Kaydını Sildirerek Önlisans Diploması Almış

Bir yükseköğretim programından;

Mezun öğrenciler yukarıda adı geçen derslerin tümünden,Kayıtlı / kaydı silinmiş / lisans programından kaydını sildirerek önlisans diploması alan öğrenciler, yukarıda adı geçen derslerden alıp başarılı olduklarından ders transferi ve muafiyet talebinde bulunabilir.

DİKKAT: Daha önce Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde kaydı bulunan ve bu kaydındaki bilgilerine göre muafiyet talep eden öğrencilerin de yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde ÖSYM numarası ile kaydı bulunan, TC kimlik numarası bulunmayan öğrencilerin muafiyet işlemleri için ilgili tarihler arasında İnternet Başvurusu yapmadan önce AÖF Bürosuna başvurarak numarasını güncelletmesi gerekmektedir.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde daha önce kaydı bulunan adaylardan muafiyet işlemleri için belge alınmayacaktır.

UYARILAR

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – II, Türk Dili I – II, Yabancı Dil I – II (İngilizce, Almanca ve Fransızca) ve Temel Bilgi Teknolojileri I – II dersleri dışındaki dersler için muafiyet talepleri kabul edilmez.Bir yükseköğretim programında kaydı bulunmayan ve sadece lise mezuniyeti bulunan adaylar, muafiyet başvurusunda bulunamaz. Ancak bir yükseköğretim programından mezun olan ya da yukarıda adı geçen dersleri alıp başaran adaylar, muafiyet başvurusunda bulunabilir.Dikey Geçiş kapsamında kayıt yaptıran öğrenciler, yukarıda adı geçen derslerden muaf tutulur. Bu öğrencilerin adı geçen derslerin muafiyeti için ayrıca başvuruda bulunmasına gerek yoktur.Yatay Geçiş kapsamında kayıt yaptıran öğrencilerin kayıt yaptırdığı programlar arasında ders intibakı yapılır. Yapılan intibakların dışında başka bir yükseköğretim programında yukarıda adı geçen derslerden alıp başarılı olduğu dersler için muafiyet talep eden öğrencilerin kayıt tarihleri içinde AÖF Bürosuna başvurması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Muafiyet işlemleri için başvurusunu tamamlamayan ya da muafiyet başvurusundaki işlemleri eksik yerine getiren öğrencinin muafiyet başvurusu kabul edilmeyecektir.Muafiyet başvurusunda bulunacak öğrenciler, İnternet Başvurusunda yer alan muafiyet ile ilgili adımlarda listelenen yukarıda adı geçen tüm derslerden muafiyet talep edebilecektir. (Öğrenciler hem Güz hem Bahar Dönemi dersleri için muafiyet başvurusunda bulunabilir.)Muafiyet işlemleri, öğrencinin kayıt yaptırdığı İnternet başvurusuna ait kayıt numarasındaki muafiyet talebine göre yapılacaktır. Kayıt yaptırdıktan sonra muafiyet talepleri kabul edilmeyecektir. Muafiyet sonuçları, muafiyet başvuruları bittikten sonra 45 (kırkbeş) gün içinde www.anadolu.edu.tr/acikogretim sayfasında “Duyurular” kısmında açıklanacaktır. Muafiyet sonuçları bireysel olarak açıklanmamaktadır.Muafiyet sonuçları açıklandıktan sonra 5 (beş) iş günü itiraz süresi vardır. Öğrencilerin, İnternet başvurusunda seçtiği (işaretlediği) derslerin açıklanan muafiyet sonucuna itirazı varsa; bu süre içinde AÖF bürosuna başvurarak, itiraz formunu doldurması gerekmektedir. Daha sonra yapılan muafiyet itirazları kabul edilmeyecektir.

DİKKAT

Muafiyet işlemleri, “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Ders Transferi ve Muafiyet Esasları”na göre yapılmaktadır.

Buna göre muafiyet başvurusunda bulunacak öğrencilerin aşağıdaki uyarıları dikkate alması gerekmektedir.

Mühürsüz, imzasız, onaysız vb. belgeler ile posta, kargo, faks, e-posta aracılığıyla gönderilen belgeler kabul edilmemektedir.Yabancı dildeki belgeler kabul edilmemektedir. Muafiyet başvurularında yabancı dildeki belgelerin kurum/noter onaylı Türkçe çevirileri ile başvurulması gerekmektedir.Bazı üniversitelerin transkriptlerinde bir dersin ismi sadece (örneğin) TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ olarak yer almaktadır.

Transkriptte bu dersin yıllık olduğuna/bir yıl boyunca alındığına dair bir açıklama varsa; hem TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ I hem TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ II derslerine muafiyet işlemi yapılmaktadır. Ancak herhangi bir açıklama yoksa; o ders verilen transkriptte hangi dönemde yer alıyorsa Fakültemizde o döneme karşılık gelen derse muafiyet işlemi yapılmaktadır. (Transkriptte Güz ve Bahar dönemleri ile ilgili bir açıklama yoksa; tek dönemler Güz Dönemi, çift dönemler Bahar Dönemi olarak kabul edilmektedir.)

Bu nedenle; muafiyet talep edilen bir dersin yıllık sistemde/bir yıl boyunca alındığı transkriptte belirtilmemiş ise; bu durumdaki öğrencilerin, ilgili dersin yıllık sistemde/bir yıl boyunca aldığını belgelendiren bir yazı/belge ile başvurması gerekmektedir.

Muafiyet ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinden ulaşabilir, tüm sorularınız ve cevapları için #sor|izle|öğren bağlantısından yararlanabilirsiniz.