Gazete Vatan Logo

AÖF üç ders sınav sonuçları açıklandı mı?

Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) üç ders sınav sonuçları için geri sayım sürüyor. Binlerce öğrenci tarafından mezun olmak için girilen AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte AÖF üç ders sınav sonuçlarına ilişkin detaylar...

AÖF üç ders sınav sonuçları açıklandı mı?

AÖF üç ders sınav sonuçları için meraklı bekleyiş sürüyor. 22 Temmu tarihinde gerçekleştirilen AÖF üç ders sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı binlerce mezun adayı öğrenci tarafından oldukça merak ediliyor. İşte AÖF üç ders sınav sonuçlarına ilişkin merak edilen soruların yanıtları...

AÖF SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Net bir tarih olmamakla birlikte sınav sonuçlarının 15 gün içerisinde açıklanması bekleniyor.

Öğrenciler sınav sonuçlarını AÖF resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilecek.

AÖF SINAV GEÇME NOTLARI

84 – 100 AA 4,00 Geçti

77 – 83 AB 3,70 Geçti

71 – 76 BA 3,30 Geçti

66 – 70 BB 3,00 Geçti

61 – 65 BC 2,70 Geçti

56 – 60 CB 2,30 Geçti

50 – 55 CC 2,00 Geçti

46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti

40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti

33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti

AÖF'TE 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRECEK

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı gereği, 2016-2017 Öğretim Yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açık öğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde çoktan seçmeli beş seçenekli test tipi sorularda, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltmesi, Anadolu Üniversitesi Senatosunun 04/10/2016 tarihli ve 7/8 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.

Haberin Devamı

AÖF SINAV SONUÇLARINA NASIL EDİLİR?

Sınava giren öğrenciler, sınavın uygulanması, sınav soruları ve sonuçları ile ilgili olarak inceleme talebinde bulunabilirler ve itiraz edebilirler.

Öğrenciler yapacakları itirazı, kılavuz ve protokol ile belirlenen kurallar içinde belirlenen süre dahilinde yapabilirler. Belirlenen kural ve süre içerisinde yapılmayan itirazlar dikkate alınmayacaktır. Yine sınava girmeyen ya da sınavı geçersiz sayılan adayların yapacakları itirazlar da dikkate alınmaz.

SINAV SONUCUNA İTİRAZ EDEBİLMEK İÇİN GEREKEN ŞARTLAR NELERDİR?

Sınava itiraz etmek isteye adaylar, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 5 iş günü içerisinde Açık öğretim’in Merkez Büro Yöneticiliği adresine dilekçelerini ulaştırmalıdır. Bunun dışında mail yolu ile de dilekçe ulaştırılarak itiraz işlemi daha hızlı bir şekilde yapılabilir.

Haberin Devamı

Sınav itiraz dilekçesinde adayın adı, soyadı, T.C. kimlik numarası ve cep telefonu gibi bilgilerin yer alması gerekmektedir. Dilekçe gönderimi sonrasında Anadolu Üniversitesi tarafından konu ile ilgili olarak adaya geri dönüş yapılacaktır.