Gazete Vatan Logo

AÖF’ten Yeniden Düzenlenen Bahar Dönemi Sınav Tarihleri Hakkında Duyuru - AÖF kayıt yenileme

Milyonlarca öğrencinin öğrenim gördüğü açıköğretim fakültesinde güz döneminin son sınavları da yapıldıktan sonra, sıra kayıt yenileme işlemlerinde. Haberimizde AÖF kayıt yenileme ve harç ödeme detayları ile yeniden düzenlenen bahar dönemi sınav tarihlerini sizlere aktaracağız.

AÖF’ten Yeniden Düzenlenen Bahar Dönemi Sınav Tarihleri Hakkında Duyuru - AÖF kayıt yenileme

AÖF’ten, bahar dönemi vize ve final sınavlarının tarihlerinde yapılan değişikliklerle ilgili bir açıklama geldi. Referandum tarihlerinin belli olması ile birlikte yeniden düzenlendiği düşünülen AÖF bahar dönemi sınav tarihleri ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde;

“Anadolu Üniversitesi Senatosunun 14/02/2017 tarihli ve 2 sayılı kararı gereğince, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin 2016-2017 Öğretim Yılı Akademik Takvimine göre 15-16 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacak olan 2016-2017 öğretim yılı Bahar Dönemi Ara Sınavları, Referandum takvimi nedeniyle 29-30 Nisan 2017 tarihlerinde; 27-28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılacak Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavları ise 3-4 Haziran 2017 tarihlerinde düzenlenecektir”

Açıklama ile birlikte, bahar dönemi vize sınavları 2 hafta, final sınavları ise 1 hafta kadar ertelenmiş oldu.

AÖF KAYIT YENİLEME HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

AÖF Kayıt Yenileme İşlemleri ve Kayıt Yenileme Tarihleri

Anadolu AÖF resmi internet sitesinden, AÖF kayıt yenileme işlemleri ve seçilebilecek kredi sayıları ile ilgili bir açıklama geldi, açıklamada ders ekleme ve ders silme işlemleri ile kayıt yenileme işlemlerinin hangi linklerden yapılacağı da öğrencilere hatırlatıldı, yapılan açıklama şöyle;

Haberin Devamı

‘’Bahar Döneminde kayıt yeniletecek öğrencilere ders atamaları ders kodu sırasında 30 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde Fakülte tarafından yapılacaktır. Öğrenciler tekrar ettiği dersler hariç, Fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ekleyebilir. Ders ekle-sil işlemi http://aof.anadolu.edu.tr adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden yapılacaktır. Öğrenciler, ödeme yapmadığı sürece ders ekle-sil işlemi yapabilirler. Ödeme yapıldıktan sonra ders silme işlemi yapılması mümkün olmamaktadır. Ders ekle-sil işlemi yapmadan kayıt yenileme bedelini ödeyen öğrenciler, Fakülte tarafından atanan dersleri kabul etmiş sayılırlar. Öğrencilerin ileride sorun yaşamamaları için ödeme yapmadan önce http://aof.anadolu.edu.tr adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden sorumlu oldukları dersleri mutlaka incelemeleri gerekmektedir.’’

Haberin Devamı

Sırasıyla AÖF Kayıt Yenileme İşlemleri

AÖF kayıt yenileme işlemleri 13 Şubat 2017 tarihinde başladı, 24 Şubat 2017 tarihine kadar da devam edecek. 4 adımda yapılacak olan kayıt yenileme işlemlerinin ilk adımı ders ekleme ve silme olarak belirtiliyor. 30 AKTS’ye sahip dersler öğrencilerin sistemlerine yerleştirilecek ancak öğrenciler istedikleri değişiklikleri bu dersler üzerinde yapılabiliyor. AÖF resmi sitesi üzerinden kayıt otomasyonu ve kayıt yenileme linkleri üzerinden ders ekleme ve ders silme işlemleri yapılabiliyor, öğrencilerin dikkat etmesi gereken en önemli konu ise ücret ödenmeden önce ders ekleme ve silme işlemlerinin yapılabiliyor oluşu.

Ders ekleme ve silme işlemleri yapıldıktan sonra, kayıt yenileme harç ödeme işlemini yapmanız gerekiyor, kayıt yenileme ücretleri Ziraat Bankası internet bankacılığı veya herhangi bir Ziraat Bankası ATM’si üzerinden yapılabiliyor. Ödemelerin yapılabileceği son tarih ise 24 Şubat 2017 saat 23.30. Kayıt yenileme işlemlerinin son günü olan 24 Şubat günü, kredi kartı ödemeleri sistem tarafından kabul edilmeyecek.

Haberin Devamı

Öğrencilerin ders ekleme silme ve harç ücretini ödeme işlemlerinden sonra kayıt yenilemesini AÖF resmi sitesi üzerinden kontrol etmeleri gerekiyor, kontrol ederken dikkat edilmesi gereken konular harç ücretleri ve seçilen derslerde bir yanlışlık olup olmadığı.

AÖF bahar dönemi kayıt yenileme işlemlerinin son adımı ise ders kitapları, öğrencilerin kayıt olduğu derslerin kitaplarını ilgili Fakültelerin ofislerinden edinmeleri tavsiye ediliyor.