Gazete Vatan Logo

AÖF soruları ve cevapları açıklandı! İşte Açıköğretim sınav soru ve cevapları

AÖF 2017 güz dönemi final sınavları 14 ve 15 Ocak tarihinde yapılmıştı. AÖF final soru ve cevapları, doğru ve yanlış sayılarını kontrol etmek isteyen adaylar için, sınavın soru ve cevapları yayınlandı. AÖF ile ilgili diğer haber ve gelişmelere haberimizden ulaşabilirsiniz.

AÖF soruları ve cevapları açıklandı! İşte Açıköğretim sınav soru ve cevapları

14 – 15 Ocak 2017 tarihleri arasında toplamda dört oturum üzerinden gerçekleşen Açıköğretim Fakültesi güz dönemi dönem sonu sınavları cavap anahtarı yayınlandı. Öğrenciler öğrenci numaraları ve şifreleri ile giriş yapıp AÖF dönem sonu sınavlarının cevap anahtarlarına ulaşabilirler. Doğrularını ve yanlışlarını kontrol etmek isteyen öğrenciler haberimizdeki linkten AÖF cevap ahatarına kolayca ulaşabilirler.

AÖF Soru ve Cevaplarına Nereden Ulaşabilirim?

AÖF final soru ve cevapları, ekampus.anadolu.edu.tr adresi üzerinden yayınlandı. Öğrenciler, soru ve cevaplara ulaşmak için belirttiğimiz adrese girip öğrenci girişi yapmalılar. Giriş için, öğrencilerin e posta adreslerini veya T.C. kimlik numaralarını ve şifrelerini ilgili alanlara girmeleri gerekiyor.

AÖF SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

AÖF final sınavları, 2 gün içinde 4 oturum halinde düzenlenmişti. AÖF final sınavlarının açıklanmasına daha bir süre varken, sınav soru ve cevaplarının Anadolu Üniversitesi resmi internet sitesi üzerinden açıklanması ile birlikte, öğrenciler doğru ve yanlış cevaplarını kontrol ederek, alacakları puanları yaklaşık bir değer olarak hesaplayabilirler.

Haberin Devamı

Anadolu Üniversitesi’nin AÖF final soru ve cevaplarını açıkladığı e-kampüs sistemi üzerinden, deneme vize ve final sorularına, sesli ve videolu konu anlatımlara ve konu özetlerine tüm öğrenciler ulaşım sağlayabiliyor.

Peki Anadolu AÖF Final Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

Geçtiğimiz yıllarda düzenlenen Anadolu AÖF vize ve final sınavlarının açıklanma sürelerine baktığımızda, yaklaşık iki haftalık bir periyot sonunda sonuçların açıklandığını görebiliyoruz. Bu nedenle, 14 ve 15 Ocak 2017 tarihlerinde yapılan Anadolu AÖF final sınavları sonuçlarının, Ocak ayı sonu veya Şubat ayı başlarında açıklanması bekleniyor.

AÖF final sınav sonuçları açıklandığı tarihte, öğrenciler notlarını https://login.anadolu.edu.tr/login.aspx sitesi üzerinden öğrenebilirler. Siteye giriş yaptıktan sonra, T.C. kimlik numarası ve şifre ile sisteme giriş yaptıktan sonra, not görüntüleme seçeneğine tıklanarak notlar görüntülenebiliyor.

Haberin Devamı

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, Nasıl Bir Notlandırma Sistemi Uyguluyor?

Anadolu Üniversitesi AÖF vize ve final sınavları sonucu, alınan notun en az 100 üzerinden 35 olması, dersi başarılı olarak geçmenizi sağlıyor. Bunun haricinde, 84 ve 100 arası not alan öğrenciler AA, 77-83 arası not alan öğrenciler AB, 71 ve 76 arası not alan öğrenciler BA, 66 ve 70 arası not alan öğrenciler BB, 61 ve 65 arası not alan öğrenciler BC, 56 ve 60 arası not alan öğrenciler CB, 50 ve 55 arası not alan öğrenciler ise CC harfiyle derslerinden geçiyor. Koşullu olarak geçme notları ise 46 ve 49 arası CD, 40 ve 45 arası notlar DC, 33 ve 39 arası notlar ise DD olarak harflendiriliyor.

Anadolu AÖF sınavlarında yeni bir dönem başlıyor

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, yapılacak olan tek ders sistemi değişiklikleri ile ilgili şunları söyledi;

Haberin Devamı

“Öğrencinin üç ders sınavına girebilmesi için, 2016/2017 öğretim yılı güz veya bahar döneminde o derslere kayıt yaptırmış olması gerekmektedir. Başarısız olduğu üç dersten (DZ) ve/veya (YZ) harf notu alan öğrenciye üç ders sınav hakkı tanınmaz. Uygulamalı dersler (laboratuvar, pratik çalışma ve benzeri) için üç ders sınav hakkı tanınmaz. Üç ders sınav notu, dönem sonu sınav notu yerine geçer. Başarı notu; üç ders sınavı uygulanan her bir ders için dönem içi notları ile üç ders sınavı notunun yüzdelik oranları dikkate alınarak belirlenir. Öğrencinin başarı notu; üç ders sınavı uygulanan her bir ders için dönem içi notları ile üç ders sınav sonucu esas alınarak hesaplanır. Öğrencinin harf notları, dönem sonu sınavına ‘Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları’ dikkate alınarak oluşan harf notu aralıkları dikkate alınarak belirlenir. Her ne sebeple olursa olsun üç ders sınavına katılmayan ve katılamayan öğrenci için mazeret sınavı yapılamaz.”

Haberin Devamı