Gazete Vatan Logo

AÖF sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte Rektörden gelen o açıklama!

14 – 15 Ocak 2017 tarihleri arasında Açıköğretim Fakültesi güz dönemi dönem sonu sınavları yapıldı. Toplamda 4 oturum ile yapılan sınavların soruları oldukça merak ediliyor. AÖF dönem sonu sınav sorularına ve cevaplarına ulaşmak isteyen öğrenciler E-Kampüs sistemine giriş yaparak öğrenebilirler.

AÖF sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte Rektörden gelen o açıklama!

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan AÖF sınavları toplamda 2 gün içinde ve 4 oturum şeklinde geçekleşti. Türkiye genelinde toplamda 1 milyon 371 bin 859 öğrenci AÖf sınavlarına katıldı. 124 sınav merkezinde gerçekleştirilen sınavlarda, 507 bin 2 kişi görev alırken, 202.227 salon kullanılmıştır.

AÖF SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Yaklaşık olarak 1,5 milyon öğrencinin katılmış olduğu Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Programları Güz Dönemi final sınavları tamamlandı. Sınavların tamamlanmasının ardından tüm öğrenciler sonuçların ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. Öğrencilere gerekli bilgiyi çok geçmeden Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan verdi.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ ın Açıklamaları!

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, sınavların tüm yurtta başarıyla tamamlandığını belirtti. Gündoğan, “Yaklaşık 1,5 milyon öğrencimiz, oturum bazına bakıldığında ise 3,6 milyon öğrencimizin katıldığı, 500 binin üzerinde görevlinin görev aldığı, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’yle birlikte 124 merkezde yapılan sınavlar sorunsuz tamamlandı. Hava koşulları da bize yardımcı oldu. Kış aylarında olmamız nedeniyle özellikle Doğu’da bazen sıkıntılı durumlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Fakat bu sınavda hava koşullarının da uygun gitmesiyle sınavlarda herhangi bir sıkıntı söz konusu olmadı” dedi.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Gündoğan, sınavlarda birçok kamu kurumundan kişilerin görev aldığına da dikkat çekerek, “Anadolu Üniversitesi sınavlarının olduğu haftalarda ülkede gerçekten ciddi hareketlilik oluyor. Çünkü biraz önce söylediğim gibi oturum bazında 3 milyonu aşkın kişinin sınava girdiği, 500 bin kişinin görev aldığı sınavlarda şehirler daha da hareketleniyor. Bu noktada sadece Anadolu Üniversitesi personeli değil, tüm kamu görevlileri bize yardımcı oluyor. Emniyetinden milli eğitimdeki öğretmenlere, tüm şehirlerdeki üniversitelerdeki görevlilere kadar hepsi bizim sınavlarımızda görev alıyorlar. Dolayısıyla ben bu sınavlarda görev alan tüm kamu görevlilerine hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Anadolu Üniversitesi AÖF sonuçları ne zaman açıklanır?

Rektör Gündoğan yaptığı diğer bir açıklamada da sonuçların ne zaman açıklanacağına dair bilgi verdi. İşte sonuçlar ile ilgili o açıklama:

“İnşallah en kısa zamanda sınav sonuçlarını da ilan edeceğiz. Biliyorsunuz son 1 yıldır sınav sonuçlarını 1 haftalık bir süreye indirgedik. Yani sonuçlarını 1 hafta içerisinde ilan ediyoruz. Bu sınavın sonuçlarını da en kısa zamanda öğrencilerimize duyuracağız.”