Gazete Vatan Logo

AÖF sınav tarihleri... Dönem not ortalaması nedir?

AÖF sınav tarihleri oldukça merak ediliyor. Diğer bir konu da dönem not ortalamasının ne olduğu konusu... AÖF Bahar Dönemi sınavına az bir zaman kala merak edilen tüm soruların yanıtlarını da haberimizde derledik. İşte detaylar...

AÖF sınav tarihleri... Dönem not ortalaması nedir?

Binlerce öğrenci AÖF ara sınav tarihini merak ediyor. AÖF sınav takvimi yayınlandı ve haberimizde paylaştık. Ayrıca gündemde sıkça araştırılan not ortalamasına dair merak edilen soruların yanıtlarını da haberimizde bulabilirsiniz.

2018 AÖF SINAV TARİHLERİ

Bahar dönemi ara sınavı 14 Nisan 2018’te başlıyor, 15 Nisan 2018 tarihinde sona eriyor. Bahar dönemi final sınavı 2 Haziran 2018’te başlıyor, 3 Haziran 2018 tarihinde sona eriyor. Yeni sınav sistemi olan ‘Üç ders sınavı’ ise 21 Temmuz 2018 tarihinde yapılacak.

DÖNEM NOT ORTALAMASI NE DEMEK?

Her dönem sonunda öğrencilerin başarı durumu, Dönem Not Ortalaması ve Genel Not Ortalaması ile belirlenir.

Bu amaçla, kayıt olunan ve not ortalamalarına katılan her dersin kredisiyle o dersten bağıl değerlendirme sonucunda belirlenen harf notunun katsayısı çarpılarak bulunan değerlerin toplamının, bu derslerin kredilerinin toplamına bölünmesi ile bir not ortalaması bulunur.

Bu işlem bir dönem içinde alınan dersler için yapılırsa Dönem Not Ortalaması (DNO), o zamana kadar alınmış bütün dersler için yapılırsa Genel Not Ortalaması (GNO) elde edilir. Genel Not Ortalaması hesaplanırken, tekrar edilen ders bulunması halinde bu dersten alınan en son not dikkate alınır.

Haberin Devamı