Gazete Vatan Logo

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

AÖF final sınavları 3-4 Haziran tarihlerinde gerçekleştirildi. Sınavın soru ve cevapları da kısa süre içerisinde adayların erişimine sunuldu. Geçen yıl AÖF sınav sonuçları 15 gün içinde açıklandı. Sınava giren adayların merakla beklediği AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

AÖF final sınavlarına giren son sınıf adaylar mezun olup olamadıklarını merak ederken diğer adaylar da derslerden geçip geçemediklerini merak ediyorlar. Diğer yıllarda AÖF sınav sonuçları 15 gün içinde açıklanmıştı. Bu yılda aynı süre içerisinde AÖF sınav sonuçlarının açıklanıp adaylara ilan edileceği düşünülüyor. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar öğrenci.anadolu.edu.tr internet sitesinden giriş yaparak öğrenebilirler.

AÖF SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

AÖF ÜÇ DERS SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasını merakla bekleyen son sınıf öğrencileri, alttan dersi kalmaları durumunda üç ders sınavına girebilecek. AÖF tek ders sınavı kısa bir süre önce üç ders sınavı uygulamasına çevrildi. Üç ders sınavı uygulaması ile alttan dersi kalan ve bu yüzden mezun olamayan adaylar, üç ders sınavlarına girerek dönem uzatmadan mezun olabilirler. 2017 yılı için Anadolu Üniversitesi tarafından yayınlanan sınav takvimine göre üç der sınavları 22 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Üç ders sınavına açık öğretim programlarından birisine kayıtlı olan ve tutuklu olan öğrenciler de girebilecekler. Bu öğrenciler için üç ders sınavı cezaevi içerisinde uygulanacak.

Yurt dışı programı öğrencisi olanlar da üç ders sınavına 13 Ağustos 2017 Pazar günü girebilecekler. Yurt dışı programı öğrencileri için üç ders sınavı, kurum tarafından belirlenen sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek.

Öğrencinin başarısız olduğu dersler için üç ders sınavına girebilmesi için, daha önce güz dönemi ya da bahar döneminde o ders için kayıt yaptırmış olması gerekiyor. Bunun dışında Anadolu Üniversitesi tarafından üç ders sınavları ile ilgili yapılan açıklamaya göre dönem sonunda ders notu DZ ya da YZ olarak açıklanan öğrenciler bu dersleri için üç ders sınavına giremez.

AÖF SINAV İTİRAZI NE ZAMAN YAPILIR?

AÖF bahar dönemi final sınavlarının sonuçları açıklandıktan sonra sınav sonucu için adaylar itiraz edebilirler. Sınav sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren 5 iş günü içerisinde gerekli itiraz işleminin yapılması gereklidir. Sınav için itiraz süresi geçtikten sonra yapılacak olan itirazlar değerlendirmeye alınmaz. Ayrıca sınava girmemiş olan kişiler tarafından sınav için yapılacak olan itiraz işlemleri de dikkate alınmaz ve değerlendirme işlemi yapılmaz.

Haberin Devamı

İtiraz edecek olan adaylar, itiraz dilekçelerini sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 5 iş günü içinde Açıköğretim Merkez Büro Yöneticiliği’ne göndermeleri gereklidir. Bunun dışında adaylar, mail ile de dilekçe ulaştırarak itiraz işlemlerini daha hızlı ve daha kolay şekilde gerçekleştirmiş olurlar.

AÖF GEÇİLEMEYEN DERSLER NE OLACAK?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri için bir eğitim yılında iki dönem bulunur. Öğrencinin geçemediği ders birinci döneme ait bir ders ise bu dersi bir sonraki yılın birinci döneminde alabilir. İkinci dönem dersinden başarısız olunursa yine gelecek sene ikindi döneminde bu ders alınabilir. Bunlar dışında mezun durumunda olan ancak başarısız olduğu dersleri olan adaylar da üç ders sınavlarına girerek mezun olabilirler. Her dönem için bir vize sınavı ve bir final sınavı uygulanır. Yani bir eğitim öğretim yılında öğrenciler iki vize ve iki final sınavına girmiş olur. Sınavların yüzdelik olarak gerekli hesaplamalarının yapılmasının ardından her ders için harf notu belirlenir. Harf notlarına göre de öğrencilerin o dersten başarılı ya da başarısız olduğu görülebilir.

Haberin Devamı