Gazete Vatan Logo

AÖF sınav sonuçları açıklandı!

AÖF sınav sonuçları açıklandı. AÖF sınav sonuçları Anadolu Üniversitesi aracılığıyla öğrenciler ile paylaşıldı. AÖF sınav detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

AÖF sınav sonuçları açıklandı!

26-27 Kasım tarihlerinde düzenlenen AÖF sınav sonuçları açıklandı. Bu yıl çok sayıda kişinin katıldığı AÖF sınavı için kontroller daha uzun sürdü. AÖF sınav sonuçlarına haberimizdeki linkten ulaşabilirsiniz...

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

SINAV TÜRÜ SINAV TARİHLERİ

Güz Dönemi Ara Sınavı 26 - 27 Kasım 2016

Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 14 - 15 Ocak 2017

Bahar Dönemi Ara Sınavı 15 - 16 Nisan 2017

Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 27 - 28 Mayıs 2017

2016-2017 Tek Ders Sınavı 15 Temmuz 2017

Ülkemizde eğitim oldukça önem verilen bir alandır. Bu alana teşvik amaçlı bir çok uygulamalı çalışmalar yapılmakta ve eğitim görmeyen kişinin kalmaması amaçlanmaktadır. Bunun yaşı yoktur. Her yaş grubunun dahil olabileceği bu eğitim programlarına katılma kriterini ise kişinin eğitim seviyesi oluşturmaktadır. Eğitimini yarıda bırakmış ya da hiç başlayamamış kişiler maalesef ki eğitimden soğumaktadır.

Haberin Devamı

Bu soğumanın ortadan kaldırılması ve hatta kişinin kaldığı yerden devam etmesi için devlet uzun zamandır uygulamada olan bir eğitim programı oluşturulmuştur. Bu eğitim programları sayesinde kişi eğitime geri kazandırılmış ve üniversitelerin de katkısı ile tüm öğrencilik imkanlarından yararlanmıştır. Bu eğitim programının adı Açık öğretimdir. AÖF olarak kısaltılan bu program Türkiye' de eğitimini bir sebepte dolayı bırakmış ya da hiç başlayamamış kişiler için umut kaynağı olmuş. Ve şimdiki çalışma şartlarını daha da iyileştirmeleri için bir adım olmuştur.

Artık birçok iş yeri iş bulurken üniversite eğitimi almış kişileri seçmektedir. Liseler ya da daha alt seviye de kalan eğitim mezunlarının ise böyle kriterler oluşturan sektörlerde yeri yoktur. Hatta öyle bir noktaya geldi ki artık üniversiteliler bile iş bulurken oldukça sıkıntı çekmekte ve bir çoğu da işsiz kalmaktadır. Bu nedenden dolayı eğitim hayatımızın geri kalanının devamındaki dönüm noktalarında hep karşımıza çıkacaktır.

Haberin Devamı

Böyle bir eğitim programı ile topluma geri kazandırılan öğrenciler her yıl belirli aralıklar ile başvuru yapmakta ve derslerini seçerek diğer üniversiteli öğrencilerden bir farkı kalmamaktadır. Seçilen derslerin eğitiminden sonra ilk sınav olarak bilinen vize sınavları başlamaktadır. Adayların hangi okullarda gireceğine dair belgeler resmi AÖF web sayfası üzerinden açıklanmakta ve öğrenciler uygun görülen okulda vize sınavlarına girmektedir. Bu yıl 26- 27 Kasım tarihinde gerçekleşen AÖF Sınavlarının ardından öğrencilerin sınavdan çıkmasından sonra AÖF sorulan soruları cevapları ile birlikte yayımladı.