Gazete Vatan Logo

AÖF sınav sonuçları açıklandı! Tıkla-Öğren

4-5 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınav sonuçları dün açıklandı! AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından aof.anadolu.edu.tr sayfası geçici olarak tıkandı. AÖF sınav sonuçlarını haberimizdeki linke tıklayarak sorgulayabilirsiniz.

AÖF sınav sonuçları açıklandı! Tıkla-Öğren

Açıköğretim Fakültesi, 1982 yılında kurulmuş olan ve Uzaktan eğitim metoduyla öğrencilerine hizmet veren, Anadolu üniversitesinin bir fakültesidir. Kendi ikamet ettiği ilde üniversite kazanamayıp farklı illerde okuma imkanı olmayan, hatta örgün olarak üniversite okumaya fırsatı olmayan Türk vatandaşlarının imdadına koşan bir sistemdir Açıköğretim. Tüm Türkiye'de hizmet veren açıköğretim fakültesi, bunun yanı sıra KKTC, Türki Cumhuriyetler ve Batı Avrupa'da da Türk vatandaşlarımıza hizmet sunmaktadır. Açık Öğretim ve Uzaktan Eğitim arasındaki fark: Uzaktan Eğitimde derslerin Canlı Ders olarak yapılmasıdır. Yazımızın devamında AÖF sınav sonuçlarına ilişkin bilgileri sizler için detaylı olarak anlatmış bulunmaktayız. Yazımızın devamını okuyarak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Öğrenciler, Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesini sınav tarihinden bir hafta öncesinde Anadolu Üniversitesi resmi internet adresinin Öğrenci Girişi bölümüne TCKN ve şifreleri ile giriş yaparak kendi sayfalarından veya AÖF Bürolarından sınav giriş belgelerini alarak sınava girdiler. Fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, zorunlu askerlik görevini yerine getirmekte olan er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi, Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro Kartı/Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar, yurt dışında yapılan sınavlarda o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmi belge bu amaçla kullanılabildi.

Haberin Devamı

AÖF SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

AÖF yani açılımı ile Açık Öğretim Fakültesi kuruluş amacı ile uzaktan eğitim sağlamayı amaçlamaktadır. Uzaktan eğitim demek; üniversitelerin açık öğretim programlarına kayıtlı olan öğrencilerin, devam zorunluluğu olmadan yalnızca bölüm içerisindeki sınavlara girerek bölümü tamamlaması uygulamasıdır. Günümüzde bu uygulama sayesinde üniversiteden mezun olmuş öğrenci sayısı oldukça fazladır. AÖF’ye girebilmek için ilk olarak liseden mezun olmuş olup, üniversite sınavlarına girmiş olmanız gerekmektedir. Bu üniversite sınavları iki aşamalıdır. YGS ve LYS sınavlarına girilmesi gerekmektedir. Bu sınavlar sonucunda tecih zamanında tercih yapacağınız bölümlere AÖF bölümlerini de yazabilirsiniz. Tercih zamanı sırasında yazmak istediğiniz AÖF bölümünü yazarak başvurunuzu yapmış olacaksınız. Başvurunuzu yaptıktan sonra açıklanan tercihlerde eğer Aöf’ye kabul edildiyseniz bu uygulamadan yararlanmış olacaksınız. Kayıt yaptırıp AÖF’deki eğitim öğretim hayatınıza başlayabilirsiniz. Aöf ile normal üniversite öğrencileri arasında hiçbir farklılık bulunmamaktadır. Bu durumda AÖF öğrencileri de sınavlara girmektedir. 2016 bahar dönemi final sıanvları 4-5 Haziran tarihlerinde gerçekleştirildi. AÖF sınavının ardından AÖF sınav sonuçları öğrenciler tarafından merakla bekleniyor. AÖF sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Sınav sonuçları açıklanınca öğrenci bilgi sisteminden öğrenci numarası ve öğrenci şifresi ile kolaylıkla AÖF sıanv sonuçları öğrenilebiliyor.

Haberin Devamı

AÖF SINAV GEÇME NOTLARI
84 – 100 AA 4,00 Geçti
77 – 83 AB 3,70 Geçti
71 – 76 BA 3,30 Geçti
66 – 70 BB 3,00 Geçti
61 – 65 BC 2,70 Geçti
56 – 60 CB 2,30 Geçti
50 – 55 CC 2,00 Geçti
46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti
40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti
33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti
0 – 32 FF 0,00 Kaldı
AÖF SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ!
Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 5(beş) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.
AÖF YAZ OKULU KAYIT ESASLARI
Yaz Okulu açılan birimlerden ders alacak Anadolu Üniversitesi öğrencisi ile diğer yükseköğretim kurumları öğrencilerinin ders seçim işlemleri ve kayıt onayları aşağıda belirtilen
şekilde yapılacak olup Yaz Okulu kayıt tarihleri:
– Önlisans/Lisans/Lisansüstü öğrencileri için 09?10 Haziran 2016'dır.
Yaz Okulunda Alınabilecek AKTS Kredi Sınırı;
– Lisans ve Önlisans öğrencileri için 20 AKTS,
– Yaz Okulu sonunda “Mezun” durumundaki Lisans ve Önlisans öğrencileri için 25 AKTS,
– Lisansüstü öğrencileri için 30 AKTS'dir.
Hem Anadolu Üniversitesinden hem de diğer yükseköğretim kurumlarından ders almak isteyen öğrencinin AKTS kredi toplamlarının yukarıda belirtilen sınırlar içinde kalmasına dikkat
etmeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı