Gazete Vatan Logo

AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? Yeni Haber

Hiç kuşkusuz Açıköğretim öğrencilerinin son günlerde en çok merak ettiği soru AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? 6-7 Aralık 2014 tarihlerinde yapılan Açıköğretim vize sınav sonuçlarının 10 gün içerisinde açıklanması bekleniyor. AÖF sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz burada olacak.

AÖF vize sınav sonuçları için artık nefesler tutuldu. Milyonlarca öğrenci AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Sonuçlar henüz açıklanmış değil ama açıklanır açıklanmaz sizlere anında aktaracağız.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından yayınlanan AÖF soru ve cevapları yönergesi kafalardaki tüm soru işaretlerine cevap veriyor:

Anadolu Üniversitesi Soru Ve Cevaplarına ulaşma yönergesi:

Anadolu Üniversitesi İktisat, İşletme ve Açıköğretim Fakülteleri 2001 yılından bu yana sınav soruları ve cevap anahtarları e-Kitap biçiminde yayınlanmaktadır. Öğrenciler TC kimlik numarasıyla oturum açarak (Açıköğretim Fakültesi oturum açma sayfası: için tıklayınız) "Fakülte" başlığından "Sınav Soruları" seçeneğine, "Bölüm" başlığından öğretim yılını, "Ders" başlığından istenen sınavı seçerek sınav sorularına erişebilirler.

Eğer Açıköğretim sistemiyle öğrenim gören Açıköğretim Fakültesi, İşletme Fakültesi ve İktisat Fakültesi öğrencisi iseniz, "T.C. Kimlik Numaranız" ile e-Öğrenme Portalına oturum açabilirsiniz.

Haberin Devamı

Eğer fakültede bu sistemle öğrenim gören Batı Avrupa Programı öğrencisi iseniz, "Öğrenci Numaranız" ile e-Öğrenme Portalına oturum açabilirsiniz. Örgün program öğrencileri de portalda "Öğrenci Numarası" ile oturum açabileceklerdir. Yabancı uyruklu örgün program öğrencileri portalda "9..." ile başlayan "Öğrenci Numarası" ile oturum açabileceklerdir.

Eğer öğrencimiz değilseniz, yukarıdaki kutucuğa "konuk" yazarak e-Öğrenme Portalına oturum açabilirsiniz. Ancak bu durumda, çoğu hizmetimizden sınırlı olarak yararlanabilirsiniz. Öğretim Üyeleri, kendilerine bildirilen kullanıcı adı ve şifreleri ile sistemde oturum açabilirler. Internet Explorer'da güvenlik ve gizlilik ayarları varsayılan düzeyden daha yukarda olmamalıdır.

Açıköğretim e-Öğrenme Portalı için tıklayınız...

http://yillik.eogrenme.anadolu.edu.tr/

Sınava girmek için gerekli belgeler

1 Sınav Giriş Belgesi (bu belge-renkli veya siyah-beyaz olabilir)

2 Öğrenci Kimlik Kartı veya Öğrenci Tanıtım Kartı veya sınavda geçerli öğrenci kimlik belgesi.

Haberin Devamı

3 Nüfus Cüzdanı, Sürücü Belgesi, Pasaport veya bunlara eşdeğer kimlik belgesi.

Not: Giriş belgelerinizin çıktısını aldığınızda tüm kenar çerçevelerinin göründüğünden emin olunuz.

Sınava Giriş Belgesi'ni nasıl alabilirim?

“Sınava Giriş Belgeleri” öğrencilerin adreslerine posta ile gönderilmeyecektir! Öğrenciler, “Sınava Giriş Belgesi”nin dökümünü sınav tarihinden bir hafta öncesinden başlayarak AÖF Bürolarından veyahttp://ogrenci.anadolu.edu.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve şifrelerini kullanarak alabilirler. Öğrenciler Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan; sınav ili, bina, salon, sıra, sınav tarihi ve saatinde sınava girmek zorundadırlar. Sınava gireceğiniz binayı sınavdan en az bir gün önce mutlaka görünüz. Ayrıca sınav saatinden bir saat önce sınava gireceğiniz binada hazır bulununuz. Sınava giriş belgesinde belirtilen yerde ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için (mazeretli bile olsalar) başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmaz. Bu nedenle, her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir. Mazeretli bile olsalar, öğrenciler için mazeret sınavı açılmaz.

Haberin Devamı

Öğrencilerin "Sınava Giriş Belgesi"nin dökümünü sınav tarihinden bir hafta öncesinden başlayarak AÖF Bürolarından veya http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresi "Açıköğretim Öğrenci Otomasyonu (Türkiye)" linkinden T.C. kimlik numarası ve şifrelerini kullanarak almaları gerekmektedir.

Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren yaklaşık 30 gün içinde açıklanacaktır...

Sınav Geçme Notları:

84 – 100 AA 4,00 Geçti

77 – 83 AB 3,70 Geçti

71 – 76 BA 3,30 Geçti

66 – 70 BB 3,00 Geçti

61 – 65 BC 2,70 Geçti

56 – 60 CB 2,30 Geçti

50 – 55 CC 2,00 Geçti

46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti

40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti

33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti

0 – 32 FF 0,00 Kaldı

AÖF SINAV MERKEZLERİ

Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) bu zamana kadar il merkezleri ve 7 ilçede sınav yaparken, 2014-2015 öğretim yılı itibari ile sınav yapılan ilçe sayısını 17'ye çıkardı. Daha önce;Antalya-Alanya, Balıkesir-Bandırma, Hatay-İskenderun, Edirne-Keşan, Bursa-İnegöl, Kocaeli-Gebze ve Muğla-Fethiye'de yapılan AÖF sınavları, AÖF tarafından yayınlanan 2014-2015 Öğrenci Kılavuzunda yer alan 10 yeni ilçede daha yapılacak.

Haberin Devamı

10 YENİ İLÇE

7 ilçedeki sınav merkezlerinin arasına; Kahramanmaraş-Elbistan, Ankara-Polatlı, Balıkesir-Edremit, Konya-Ereğli, Manisa-Salihli, Ağrı-Patnos, Muğla-Milas, Tekirdağ-Çorlu, Şanlıurfa-Siverek ve Van-Erciş de eklendi.