Gazete Vatan Logo

AÖF sınav sonuçları açıklandı mı?

AÖF sınav sonuçları için meraklı bekleyiş sürüyor. 3-4 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen AÖF sınav soru ve cevapları açıklandı. Peki AÖF sınav sonuçları açıklandı mı?

AÖF sınav sonuçları açıklandı mı?

AÖF sınav sonuçları için geri sayım sürüyor. Binlerce öğrenci tarafından merakla beklenen AÖF sınav sonuçları için henüz bir açıklama yapılmadı. İşte AÖF sınavına ilişkin merak edilen soruların yanıtları...

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından 3-4 Haziran tarihlerinde düzenlenen AÖF final sınav sonuçlarının 15 gün içerisinde sisteme aktarılarak adaylara ilan edilmesi bekleniyor. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar sonuçlarını e-kampüs ya da www.anadolu.edu.tr internet sitesi üzerinden görüntüleyebilirler.

AÖF PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

AÖF not ortalaması hesaplama işlemi yapabilmek için güz döneminde şartlı olarak geçilen derslerden başarılı olunması, güz dönemi sonu veya bahar dönemi sonu genel not ortalamasının da 2,00 ve üzerinde olması gereklidir.

Öğrencilerin bahar dönemindeki şartlı geçmiş oldukları derslerden başarılı sayılabilmeleri içinse bahar dönemi sonu veya güz dönemi sonu genel not ortalaması 2,00 ve üzeri olmalıdır.

AÖF lisans öğrencilerinin mezun olmaları için şu şartları yerine getirmeleri gereklidir;

Haberin Devamı

Ders notlarının FF olmaması

Genel not ortalamalarının 2,00 ve üzeri olması,

Alttan kalan dersinin olmaması

AÖF’DE GEÇİLEMEYEN DERSLER NE OLACAK?

AÖF ders sisteminde 2 dönem vardır. Birinci dönemde alınmış olan, ancak kalınan dersler bir sonraki senenin birinci döneminde alınabilir. Geçilemeyen ikinci dönem dersi de yine aynı şekilde ikinci dönem alınabilir.

Her dönem 1 vize sınavı ve 1 final sınavı yapılır, bir eğitim ve öğretim yılında 2 vize sınavına ve 2 final sınavına girilir. Dönem içi vize notunun %30’u ve final notunun da %70’i alınarak gerekli değerlendirme ve hesaplama işlemleri yapılır. Elde edilen ortalama harf notu olarak sisteme girilir. Öğrenciler aldıkları harf notuna göre o dersten geçip geçmediklerini anlayabilir.

AÖF NOT SİSTEMİ

Öğrencilerin sınavlardan aldıkları puanlara bağlı olarak oluşan puanlar ve bu puanlara karşılık gelen harf notları şu şekildedir;

0 – 32 FF 0,00 Kaldı

33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti

40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti

Haberin Devamı

46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti

50 – 55 CC 2,00 Geçti

56 – 60 CB 2,30 Geçti

61 – 65 BC 2,70 Geçti

66 – 70 BB 3,00 Geçti

71 – 76 BA 3,30 Geçti

77 – 83 AB 3,70 Geçti

84 – 100 AA 4,00 Geçti