Gazete Vatan Logo

AÖF dönem sonu sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? (14-15 Ocak Açıköğretim)

AÖF dönem sonu sınav sonuçları için meraklı bekleyiş sürüyor. Binlerce öğrenci tarafından heyecanla beklenen AÖF dönem sonu sınav sonuçları için resmi açıklama bekleniyor. 14-15 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilen AÖF dönem sonu sınav sonuçlarına dair merak edilen soruların yanıtları haberimizde yer alıyor...

AÖF dönem sonu sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? (14-15 Ocak Açıköğretim)

Anadolu Üniversitesi, Türkiye'de açık öğretim fakültesiyle eğitim veren birkaç üniversiteden biridir.

Türkiye'de artık eğitim olanakları, üniversite eğitimini örgün şekilde tamamlamaya imkan bulamayan insanlara fırsat tanıyan bir sistem ile birlikte epey gelişti. Açık öğretim fakülteleri kurularak birçok bölümde uzaktan eğitim sistemiyle eğitim verilmektedir ve bu sistem içinde öğrenci okuduğu bölümden tıpkı örgün eğitimden mezun olduğu gibi mezun olabilmektedir. Öğrenciler eğer açık öğretim fakültelerinden ön lisans bölümü okumuşlarsa bunu Dikey Geçiş Sınavı olan DGS’ye girip yeterli ve gerekli puanı alarak örgün bir şekilde herhangi bir üniversitede lisans eğitimine tamamlayabilirler. Anadolu Üniversitesi’nin açık öğretim fakültesinin güz dönemi final sınavları 14-15 Ocak 2017 tarihlerinde gerçekleşmişti.

AÖF SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

TÜRKİYE’DE HANGİ ÜNİVERSİTELER AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ SİSTEMİ İLE EĞİTİM VERMEKTEDİR?

Haberin Devamı

Türkiye’nin en kaliteli üniversitelerinden biri olan Anadolu Üniversitesi, açık öğretim faktesiyle hizmet veren tek üniversite değildir. Türkiye’de yalnızca üç üniversite açık öğretim hizmeti vermektedir. Bu üniversiteler Atatürk Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi’dir. Bu üniversiteler, klasik eğitim olan örgün eğitim sisteminde olduğu gibi bir eğitim ve öğretim yılı içinde iki dönem olarak ayrılarak hizmet vermektedir. Ve aynı zamanda örgün eğitim sisteminde olduğu gibi sene içinde ve dönem içinde belli zamanlarda vize ve final sınavları olmaktadır. Ama bu sınavlar, eğitim alınan üniversitede olmaz. Şöyle olur; açık öğretim merkezinin öğrencinin bulunduğu kentte belirlediği bir üniversitede sınava girilir. Hangi okulda sınava girileceği ise öğrenci tarafından, üniversitenin resmi web sitesine girerek kontrol etmesiyle belirlenir. Anadolu Üniversitesi de açık öğretim fakülteleriyle ilgili olan tüm sınav yeri, sınav saati, sınav günü, sınav sonuçları, bölümler, kontenjanları gibi açıklamaları resmi web sitelerinden yapmaktadır.

Haberin Devamı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ FİNAL SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Açık öğretim fakültesi sistemiyle eğitim veren Anadolu Üniversitesi yılın belli zamanlarında açık öğretim fakülteleri bölümlerinde okuyan öğrencilerine yurt genelinde eş zamanlı olarak sınav yapmaktadır. Gün döneminin son sınavları olan final sınavları da 14-15 Ocak 2017 tarihlerinde gerçekleşmişti. İki gün süren final sınavları Anadolu Üniversitesi açık öğretim fakültelerinin bölümlerinden birinde eğitim göre öğrencilere eş zamanlı olarak yapıldı. Sınava giren öğrenciler sınav sonuçlarını heyecanla beklerken Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan’dan öğrencileri çok yakından ilgilendiren bir açıklama geldi. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının güz döneminin final sınavlarının bitmesinin ardından Anadolu Üniversitesi çatısı altında sınava giren yaklaşık olarak 1.5 milyon öğrencinin gözleri Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’daydı. Naci Gündoğan yaptığı açıklamada 1.5 milyon öğrenciyi yakından ilgilendiren sözler sarf etti. Gündoğan, yaptığı açıklamada “Yaklaşık 1,5 milyon öğrencimiz, oturum bazına bakıldığında ise 3,6 milyon öğrencimizin katıldığı, 500 binin üzerinde görevlinin görev aldığı, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’yle birlikte 124 merkezde yapılan sınavlar sorunsuz tamamlandı. Hava koşulları da bize yardımcı oldu. Kış aylarında olmamız nedeniyle özellikle Doğu’da bazen sıkıntılı durumlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Fakat bu sınavda hava koşullarının da uygun gitmesiyle sınavlarda herhangi bir sıkıntı söz konusu olmadı” sözlerini söyledi. Gündoğan yaptığı açıklamada öğrencileri çok bekletmeden, yakın zamanda sınavların açıklanacağını da sözlerine ekledi..

Haberin Devamı