Gazete Vatan Logo

AÖF sınav sonuçları açıklandı! AÖF sonuç sorgulama ekranı

AÖF bahar dönemi final sınavlarının sonuçları için sınava giren adayların meraklı bekleyişi sona erdi. 3-4 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen sınavların sonuçları öğrenciler ile paylaşıldı. AÖF sınav sonuçları dün akşam açıklandı...

AÖF sınav sonuçları açıklandı! AÖF sonuç sorgulama ekranı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri tarafından bahar dönemi final sınavlarının sonuçları açıklandı AÖF sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte son sınıf öğrenciler mezun olup olamadıklarını, ara sınıflar ise derslerden başarı ile geçip geçemediklerini öğrendiler. Sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte öğrenciler Anadolu Üniversitesi’nin öğrenci.anadolu.edu.tr internet sitesinden giriş yaparak AÖF sınav sonuçlarını öğrenebilirler.

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF SINAV İTİRAZI NE ZAMAN YAPILIR?

AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından sınav sonuçları için itiraz yapılabilir. İtiraz etmek isteyen adayların, sınav sonuçlarının açıklanması itibariyle 5 iş günü içinde itiraz işlemlerini yapması gereklidir. Belirlenen itiraz süresi bittikten sonra adaylar tarafından yapılacak itiraz işlemleri değerlendirilmez. Sınava girmeyen kişiler tarafından da sınav ile ilgili olarak itiraz yapılamaz.

İtiraz dilekçesi, sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte 5 iş günü içinde Açıköğretim Merkez Büro Yöneticiliği’ne gönderilmelidir. Adaylar, bunun dışında mail ile de itiraz dilekçesi gönderebilirler.

Haberin Devamı

AÖF ÜÇ DERS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

AÖF final sınavlarının sonuçlarının açıklanması ile birlikte öğrenciler alttan dersleri kalmaları durumunda üç ders sınavına girecekler. Daha önce tek ders sınavı olarak uygulanan sınavlar alınan karar doğrultusunda üç ders sınavı olarak uygulanmaya başladı. Anadolu Üniversitesi tarafından internet sitesi üzerinden yayınlanan 2017 sınav takvimine göre üç ders sınavı 22 Temmuz 2017 tarihinde yapılacak. Üç ders sınavına açık öğretim programında kayıtlı öğrenci olan ancak tutuklu olan öğrenciler de girebilecekler. Tutuklu öğrenciler için üç ders sınavı cezaevi içinde uygulanacak.

Açıköğretim yurt dışı programlarında kayıtlı olan öğrenciler için de üç ders sınavı 13 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek. Yurt dışı programlarında kayıtlı öğrenciler üç ders sınavına kurum tarafından belirlenmiş olan sınav merkezlerinde girecekler.

Haberin Devamı

Üç ders sınavına girilebilmesi için, başarısız olunan ders için güz dönemi ya da bahar döneminde kayıt yaptırılmış olması gereklidir. Bunun dışında üç ders sınavı ile ilgili olarak Anadolu Üniversitesi tarafından yapılmış olan açıklamaya göre ders notu DZ veya YZ olan öğrenciler, üç ders sınavına giremezler.

AÖF GEÇİLEMEYEN DERSLER NE OLACAK?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri güz dönemi ve bahar dönemi olmak üzere bir eğitim yılında iki dönem ders alırlar. Öğrenci, sınav sonucunda başarısız bulunduğu ders birinci döneme aitse gelecek yıl birinci dönem o dersi yeniden alır. Eğer başarısız olunan ders ikinci döneme aitse gelecek yıl ikinci dönemde o ders tekrar alınır. Öğrenci son sınıfsa ve gerekli şartları taşıyorsa, başarısız olduğu dersleri için üç ders sınavına da girebilir.

Güz ve bahar dönemlerinde bir vize bir final olmak üzere toplamda iki vize iki final sınavı yapılır. Sınavların yüzdelik olarak ortalamaları alınarak gerekli değerlendirme işlemleri yapılır. Değerlendirme işlemleri sonrasında öğrencinin dönem içinde aldığı her ders için harf notu belirlenir. Harf notu, öğrencinin o ders için başarılı ya da başarısız olduğunu gösterir.

Haberin Devamı

AÖF HARF NOTLARI VE KARŞILIKLARI

84 – 100 AA 4,00 Geçti

77 – 83 AB 3,70 Geçti

71 – 76 BA 3,30 Geçti

66 – 70 BB 3,00 Geçti

61 – 65 BC 2,70 Geçti

56 – 60 CB 2,30 Geçti

50 – 55 CC 2,00 Geçti

46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı geçti

40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı geçti

33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı geçti