Gazete Vatan Logo

AÖF sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir?

14-15 Ocak'ta gerçekleştirilecek olan AÖF için sınav giriş yerleri açıklandı. Milyonlarca adayın merakla beklediği AÖF sınavı bu hafta sonu gerçekleştirilecek. Peki AÖF sınav giriş yerleri nasıl öğrenilebilir? İşte tüm detaylar...

AÖF sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir?

Bir buçuk milyon kişinin 14-15 Ocak'ta katılacağı AÖF sınavı için aof.anadolu.edu.tr/ adresinden giriş yerleri sorgulanabiliyor. AÖF sınavına çok kısa bir süre kala adaylar da heyecan yaşıyor. AÖF ile ilgili tüm ayrıntılara haberimizden ulaşabilirsiniz.

AÖF GİRŞ BELGESİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

AÖF sınav giriş yerlerini sorgulama için sadece T.C. kimlik no ve şifreniz ile giriş yapmanız yeterlidir.

AÖF SINAV PUAN SİSTEMİ NASIL HESAPLANIR?

Bu konuda Anadolu Üniversitesi'nin belirlediği bir sistem ve yaptığı bir açıklama vardır. Anadolu Üniversitesi Açık öğretim fakültesinde okuyan bir öğrencinin bu fakültede aldığı dersten başarılı geçmiş sayılması için gerekli şart için söylenen:

"Anadolu AÖF not ortalamasının -başarılı- sayılması için öğrencinin güz dönemi (1. dönem) derslerini başarılı şekilde vermiş olması gerekmektedir. Bunun ardından bahar dönemi (2. donem) sınavlarından aldığı notların 2.00 ve üzerinde not ortalaması vermesi beklenmektedir."