Gazete Vatan Logo

AÖF vize sonuçları açıklandı! İşte AÖF puan sistemi

AÖF vize sonuçlarının geçtiğimiz günlerde yapılmasından sonra, gözler AÖF sınav sonuçlarının açıklanacağı güne kilitlenmişti. Öğrencilerin sabırsızlıkla beklediği AÖF vize sonuçları açıklandı. Açıköğretim Fakültesi Güze Dönemi Ara Sınav Sonuçları elektronik ortamda erişime açıldı. Peki, AÖF puan sistemi nasıl? AÖF sınav sonuçları nasıl sorgulanacak?

AÖF vize sonuçları açıklandı! İşte AÖF puan sistemi

Açıköğretim Fakültesi Güz Dönemi Ara Sınav Sonuçları açıklandı. 14-15 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen sınavın soru ve cevapları ise geçtiğimiz günlerde erişime açılmıştı. Peki, AÖF sınav sonuçları nasıl sorgulacak? AÖF puan sistemi nasıldır?

AÖF SINAV SONUÇLARI NASIL SORGULANACAK?

AÖF sınav sonuçları Anadolu Üniversitesi resmi internet sitesinde, AÖL Mobil uygulamasından sorgulanabiliyor.

AÖF PUAN SİSTEMİ

Her dersin başarı notu, ara sınav notunun yüzde 30 ile yıl sonu ve bütünleme sınav notunun yüzde 70 toplanarak bulunur. Arasınav notu 60, yıl sonu notu 70 olan öğrenci; Arasınavın ağırlığına göre (yüzde 30) 18 puan alacak. Yani, 60 . 30 : 100 = 18 not alacaktır.

Yıl sonu sınavının ağırlığı yüzde 70 olduğuna göre,

70 . 70 : 100 = 49 not alacaktır.

Arasınav ve yıl sonu sınavının not toplamı

18 + 49 = 67 başarı notunuz olacaktır.

Bir dersten başarılı olabilmek için başarı notunun 50 ve daha yukarısı olmalıdır.

Ara sınavı, bütünleme sınavını da aynı şekilde etkilemekte, bu sınavlardaki başarı notu da hesabı da yukarıdaki örneklere göre yapılmaktadır.

Haberin Devamı

AÖF FİNAL SINAVLARI NE ZAMAN?

AÖF Güz Dönemi Dönem Sonu sınavları 18-19 Ocak 2020 tarihlerinde yapılacak.

AÖF MOBİL UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?

Mobil’den giriş yaptığınızda tarayıcının ayarlarından “Masaüstü sitesi iste” butonuna tıkladığınızda “Sınav İşlemleri” bağlantısına girin buradan “Sınav Giriş Belgenizi” görüntüleyebilirsiniz.