Gazete Vatan Logo

AÖF kayıt yenileme ne zaman? AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır?

AÖF kayıt yenileme ne zaman? Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde (AÖF) kayıt yenileme süreci başlıyor. AÖF, kayıt yenileme tarihlerini açıkladı. 2019 2020 açıköğretim kayıtları ayın kaçında yapılacak?

AÖF kayıt yenileme ne zaman? AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır?

Anadolu Üniversitesi tarafından yayınlanan sınav takvimine göre AÖF kayıt yenileme işlemleri için çok kısa süre kaldı.AÖF kayıt yenilemelerini yapmak isteyen öğrenciler ise detayları araştırmaya başladı.Peki AÖF kayıt yenileme ne zaman?Kayıt yenileme ücreti ayrıntıları nelerdir? Merak edilen tüm detaylar…

AÖF KAYIT YENİLEME NE ZAMAN?

Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla, AÖF kayıt yenilemenin ne zaman yapılacağı da araştırılmaya başlandı. Anadolu Üniversitesi 2019-2020 eğitim öğretim dönemi takvimi yayınlandı. Buna göre; kayıt yenileme ve kayıt onayı işlemleri AÖF 2019-2020 Öğretim Yılı takviminde “07 Ekim – 18 Ekim 2019” olarak duyuruldu.

AÖF KAYIT YENİLEME İÇİN TIKLAYINIZ

Güz dönemi yeni kayıt takvimi:

İkinci üniversite: 02 Eylül- 18 Ekim 2019

ÖSYS yeni kayıt: 02 Eylül- 13 Eylül 2019
ANADOLUYÖS: 02 Eylül- 13 Eylül 2019

Ek Yerleştirme: 16 Eylül 2019

Dikey Geçiş: 16 Eylül 2019

Sağlık Lisans Tamamlama: 20 Eylül 2019

Bahar dönemi:

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri 17-28 Şubat 2020 tarihlerinde yapılacak.

Haberin Devamı

AÖF KAYIT YENİLEME ÜCRETLERİ NE KADAR?

Kayıt yeniletecek öğrenciler ilgili Bakanlar Kurulu Kararı gereğince sınav hizmetleri, basılı malzemeler ve diğer hizmetler karşılığı olan ve Anadolu Üniversitesince belirlenen staj/uygulama dersi bulunmayan programlarda alt limit 220,00 ve tekniker unvanı verilen programlarda alt limit 240,00 olup alınan dersin kredisine göre değişen Dönem Öğretim Gideri tutarını ödeyeceklerdir. Adaylar, İnternet Başvuru ve Kayıt Kılavuzunda açıklanan kayıt belgelerini hazırlayarak illerdeki AÖF bürolarına bizzat başvurarak kayıt yaptırabilir.

SINAVA GİRİŞTE GEREKLİ BELGELER

* Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi

* Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi

AÖF PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Yeni sistemde, öğrencilerimizin bir dersten başarılı sayılabilmesi için 100 üzerinden değerlendirmeye alınan kâğıtlarda 35,00’ya da üzerinde başarı puanı alması gerekmektedir. İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan derslerle ödev ve laboratuvar uygulamaları olan dersler ise bu kapsamın dışında tutulmuştur.

Haberin Devamı

AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ NEDİR?

Dersleri kitle iletişim araçları (internet, radyo, televizyon) ile ve çeşitli şehirlerdeki akademik danışmanlık merkezleri tarafından verilen, sınavları yılda 2 kez (vize, final) yapılan, Anadolu Üniversitesi'nin başlattığı bir uzaktan eğitim projesidir. AÖF diplomalarının örgün eğitimle alınan diğer üniversite diplomalarından hiçbir hak eksiği yoktur. AÖF ders kitapları çok düzenli ve kolay anlaşılabilir bir dille yazılmıştır. AÖF’e-öğrenme portali yoluyla yayımlanan mp3 dinlemeleri, video dersleri, etkileşimli sunumlar, deneme sınavları vb. sayesinde bilginin öğrencilere yayılımı oldukça kolaylaşmış, zaman ve zeminden bağımsız bir hale gelmiş ve üniversite eğitimi çok modern boyut kazanmıştır.

https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinden yapıyor.

Açıköğretim destek hattı 0850 200 46 10