Gazete Vatan Logo

AÖF kayıt yenileme tarihi uzatıldı! AÖF kayıt yenileme nasıl yapılıyor

AÖF kayıt yenileme işlemleri 26 Eylül tarihinde başladı. Anadolu Üniversitesi tarafından 6 Ekim olarak belirlenen AÖF kayıt yenileme son tarihi ise uzatıldı. Peki AÖF kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılıyor?

AÖF kayıt yenileme tarihi uzatıldı! AÖF kayıt yenileme nasıl yapılıyor

AÖF kayıt yenileme işlemleri için verilen son tarih ertlendi. 26 Eylül tarihinde başlayan AÖF kayıt yenilemeleri ilk açıklamaya göre 6 Ekim tarihine kadar devam edecekti. Peki AÖF kayıt yenileme işlemleri hangi tarihe uzatıldı. İşte AÖF kayıt yenileme işlemlerine ilişkin merak edilen soruların yanıtları...

AÖF KAYIT YENİLEME NE ZAMAN SONA ERECEK?

Öğrenciler, ders ekle-sil işlemlerini "http://aof.anadolu.edu.tr" adresi "kayıt otomasyonu" bağlantısı "kayıt yenileme" bölümünden yapabilecek. Ders ekle-sil işlemlerini yapan öğrenciler 2017-2018 öğretim yılı bahar dönemi öğretim gideri ve öğrenim ücreti/öğrenci katkı payı ödemelerini 13 Ekim'e kadar kredi kartı/banka kartıyla, Ziraat Bankası ATM'lerinden (kartlı veya kartsız), mobil bankacılık veyainternet bankacılığından gerçekleştirebilecek. İkinci üniversite kayıtları ise 6 Ekim'de sona erecek.

Açıköğretim "ikinci üniversite" kayıtları

AÜ'nün "ikinci üniversite" programı için kayıt işlemleri yarın sona erecek

Anadolu Üniversitesinin (AÜ) Açıköğretim ile İktisat ve İşletme fakültelerine 2017-2018 dönemi "ikinci üniversite" internet başvuru ve kayıt işlemleri yarın son bulacak.

Haberin Devamı

AÜ'nün internet sitesinde yer alan duyuruya göre, herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile merkezi açıköğretim ve uzaktan eğitim sistemine göre eğitim veren fakülteler dışında yükseköğretim programında kayıtlı öğrenciler, açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelere internet üzerinden başvurduktan sonra kayıt işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Okudukları veya mezun oldukları alanlar haricinde adaylardan lisans eğitimi alanlar lisans veya ön lisans programlarına, ön lisans eğitimi alanlar ön lisans programlarına internetten başvurarak kayıt yaptırabiliyor.

Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerde yabancı dille eğitim verilen programlara kaydolacak adayların, "Açıköğretim Sistemi Yabancı Dille Öğretim Yapan Programların Yabancı Dil Yeterlik Sınavı Uygulama Esasları"ndaki koşullardan birini sağlaması gerekiyor.

Haberin Devamı

Adaylar, "http://aof.anadolu.edu.tr" adresinden kayıt otomasyonu bağlantısı "ikinci üniversite" linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştirebiliyor. Adaylar, daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayıp banka ödemesini yaptıktan sonra, Açıköğretim Fakültesi bürolarından yarın saat 17.00'ye kadar kayıt işlemlerini tamamlayabilecek.