Gazete Vatan Logo

AÖF kayıt yenileme işlemleri ne zaman sona erecek?

AÖF kayıt yenileme işlemleri 26 Eylül'de başladı. 6 Ekim'de sona ermesi beklenen AÖF kayıt yenileme işlemlerinin uzatıldığı resmi olarak duyuruldu. Peki AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır, ne zamana kadar sürecek? İşte merak edilenler...

AÖF kayıt yenileme işlemleri ne zaman sona erecek?

AÖF kayıt yenileme işlemleri için resmi açıklama geldi ve son tarihin 13 Ekim'e kadar uzatıldığı duyuruldu. Ayrıca AÖF kayıt yenileme sisteminde değişiklikler yapıldığı da açıklandı. İşte AÖF'e dair tüm merak edilenler...

AÖF KAYIT YENİLEME SİSTEMİ DEĞİŞTİ

2017-2018 Öğretim Yılından itibaren, kaydını yenileten öğrenciler tüm ders seçimlerini artık kendileri yapacak ve 45 AKTS krediye kadar ders seçebilecek.

Dolayısıyla, kaydını yenileten öğrenciler ilk olarak derslerini seçecek. Daha sonra seçtiği derslere göre hesaplanan ücreti yatıracak ve kaydını tamamlamış olacak. Böylece, öğrencinin ayrıca bağlı bulunduğu Açıköğretim Bürosuna gitmesine gerek kalmayacak.

2017-2018 öğretim yılı itibariyle, Açıköğretim Sisteminde artık istediğiniz dönemden ders seçebileceksiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta; örneğin seçtiğiniz derslerden biri 3. yarıyıl dersi ise 5. yarıyıla kadar ders seçebilirsiniz.

AÖF DERS SEÇİM İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Ders seçim işlemi üç aşamadan oluşmaktadır:

-Birinci aşamada aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girmeniz gerekecektir.

Haberin Devamı

-İkinci aşamada ders seçim işlemi yaparak alacağınız ve bıraktığınız dersleri belirleyeceksiniz.

-Üçüncü ve son aşamada ise yaptığınız ders seçim işlemini onaylamanız istenecektir. Yaptığınız ders seçim işlemini onaylamadığınız takdirde, ders seçim işleminiz geçersiz sayılacaktır. Ders seçimi işleminde değişiklik yapan öğrencilerin, en son onayladığı ders seçim işlemi geçerli olacaktır ve ödeme bilgileri buna göre oluşacaktır. Ödeme yapıldıktan sonra ders ekle/sil işlemi yapılması mümkün değildir

Ders seçim işlemini tamamlayan öğrenciler, bilgi amaçlı olarak 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemi Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasının çıktısını alabilirler. Bu sayfada öğrencilerin ders ekle/sil işlemi sonucunda; Alacağı Dersler, Bıraktığı Dersler, Ödeme Bilgisi, Sınav Merkezi Değişiklik Tarihleri ve Sınav Tarihleri bilgileri yer almaktadır.