Gazete Vatan Logo

AÖF kayıt yenileme işlemleri ne zaman bitiyor?

AÖF bahar dönemi kayıt yenileme için belirlenmiş sürenin son haftasının içerisindeyiz, kayıt yenileme işlemleri için sistem 13 Şubat 2017 tarihinde açıldı ve son tarih ise 24 Şubat 2017. Bu süre içerisinde ayrıca AÖF Bahar dönemi akademik takviminde çeşitli değişiklikler oldu. AÖF kayıt yenileme işlemleri ve AÖF bahar takvimi değişikliklerini haberimizde sizlere detaylı bir şekilde aktaracağız.

AÖF kayıt yenileme işlemleri ne zaman bitiyor?

Milyonlarca öğrencisi olan Anadolu Üniversitesi Açıöğretim Fakültesi’nin 13 Şubat Pazartesi günü başlayan kayıt yenileme işlemleri, hala devam ediyor. 24 Şubat Cuma günü ise kayıt yenileme işlemleri sona erecek.

AÖF SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF KAYIT YENİLEME HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Kayıt yenileme işlemlerinde, ilk olarak öğrencilere okul tarafından 30 AKTS ders kredisini geçmeyecek şekilde Anadolu Üniversitesi tarafından dersler atanacaktır. Kayıt yenileme işlemlerinin ilk ayağı olan bu kısımda, öğrencilerin ilk yapmaları gereken şey bu dersleri kontrol ederek ders ekleyip çıkartmayacaklarına karar vermek. Bu ders ekleme ve silme işlemlerini, öğrenciler toplam AKTS’nin 45’i geçmeyeceği şekilde yapmalılar. Ders ekle sil işlemleri için Anadolu aöf resmi internet adresinin kayıt yenileme linkleri kullanılmalıdır. Bu noktada yapılan bir uyarı, ders ekleme ve silme işlemleri ile kayıt yenileme bedeli olan harç ücret ödemelerinin sıralamasıdır. Harç ödemesi Anadolu Üniversitesi tarafından belirtilen bankalara yapıldıktan sonra, öğrenciler ders ekleme ve silme işlemleri yapamamaktalar, bu nedenle ders ekle ve sil işlemleri harç ödemelerinden önce yapılmaktadır.

Haberin Devamı

Kayıt yenileme tarihleri içerisinde harç ödemesini yaptıktan sonra ders ekle sil işlemi yapmak isteyen öğrencilere bilgi vermek amacıyla ve harç ödemeleri ile ilgili bilgi vermek amacıyla, Anadolu AÖF resmi internet sitesinden bir açıklama yayımlanmıştır. Açıklama şöyle;

‘’ Kayıt yenileme tarihleri içinde kayıt yenileme bedelini ödeyen ancak tekrar ders ekle işlemi yapmak isteyen öğrenciler 23-24 Şubat 2017 tarihlerinde http://aof.anadolu.edu.tr adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısı Mazeretli Ders Ekleme İşlemleri linkinden ders ekle işlemi yapabilirler. Fakülte tarafından yapılan ders ataması sonucu, atanmayan dersi kalan ve bu dersleri alması halinde mezun olabilecek durumdaki öğrencilerin 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ekle işlemi yapmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

Ödeme bilgileri ders ekle-sil ekranında veya bu işlem sonucu dökümü alınan Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasında yer alacaktır. Ders ekle-sil işlemini yapan öğrenciler 2016-2017 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yukarıda belirtilen tarihler arasında; Kredi Kartı/Banka Kartıyla, Ziraat Bankası ATM’lerinden (kartlı veya kartsız), Mobil bankacılık veya İnternet bankacılığından gerçekleştirebilirler. Mazeretli kayıtların son günü olan 24 Şubat 2017 tarihinde İnternet, ATM ve Mobil bankacılığından saat 23:30’a kadar ödeme yapılabilecektir. Ancak, kayıt yenileme tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile kredi kartıyla ödeme yapılamayacaktır. Öğrenciler ödeme yaptıktan sonra aldıkları belgenin, 2016-2017 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemesine ait olup olmadığını mutlaka kontrol etmelidirler. 2016-2017 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Kayıt Yenileme bedelini ödemeyip sadece geçmiş dönem borç/borçlarını ödeyen öğrencilerin 2016-2017 Öğretim Yılı Bahar Döneminde kaydı yenilenmez.’’

Haberin Devamı

AÖF Bahar Dönemi Sınav Takviminde Değişiklik

Ülkemizin referandum sürecine girmesi ile birlikte, referandum tarihinin belli olduğunu ve bu tarihin 16 Nisan 2017 Pazar günü olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu tarihin AÖF sınavları ile çakışması nedeniyle, AÖF bahar dönemi sınav takvimi yeniden düzenlendi. Yeni düzenlemeye göre, 15 ve 16 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan Bahar dönemi ara sınavları 29 ve 30 Nisan 2017 tarihlerine ertelendi. Bu erteleme nedeniyle 27 ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan Bahar dönemi dönem sonu sınavları da 3 ve 4 Haziran tarihlerinde yapılacak.