Gazete Vatan Logo

AÖF kayıt yenileme işlemleri başladı! (2017 AÖF sınavı...)

Milyonlarca kişinin merak ettiği AÖF kayıt yenileme işlemleri bugün itibariyle başladı. Bahar dönemi AÖF sınav tarihlerinin belli olmasıyla birlikte AÖF kayıt yenileme işlemlerinin de nasıl olduğu merak edilmeye başlandı. İşte AÖF sınavı ile ilgili tüm merak edilenler...

AÖF kayıt yenileme işlemleri başladı! (2017 AÖF sınavı...)

AÖF bahar dönemi için kayıt yenilemeleri bugün itibariyle başladı ve 24 Şubat'a kadar devam edecek. AÖF kayıt yenileme işleminin yapılabilmesi için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. İşte AÖF sınavı ve kayıt yenilmesine ilişkin tüm detaylar...

AÖF Bahar Dönemi Kayıt Yenileme İşlemleri Tarihleri ve Gerekli Belgeler ve Bahar Dönemi Akademik Takvimi

AÖF Bahar dönemi için yapılacak kayıt yenileme işlemleri başlamış olup 24 Şubat 2017 gününün mesai saati bitiminde bitecek. Başvuru belgesi, fotoğraflı ve imzalı form, öğrenci bilgi formu, askerlik durum belgesi, öğrenim belgesi öğrencilerden istenen belgeler arasında. Mazeretli öğrenciler için ise kayıt yenileme günü 24 Şubat 2017.

AÖF SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF KAYIT YENİLEME HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

2017 yılı bahar döneminde AÖF sınav tarihleri de belli oldu. AÖF Bahar Dönemi Ara sınavları 15 Nisan 16 Nisan 2017 tarihlerinde düzenlenecek, AÖF Bahar Dönemi Final sınavları 27 28 Mayıs 2017 tarihlerinde düzenlenecek, tek ders sınavları için belirtilen tarih ise 15 Temmuz 2017.

Haberin Devamı

AÖF Kayıt Yenileme İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öğrencilerin AÖF kayıt yenileme işlemlerini yaparken dikkat etmeleri gereken birçok konu bulunuyor. Bunlardan birisi seçilebilen kredi sayısı. Öğrenci, kayıt yenileme işlemlerini yaparken fakültenin sisteme koyduğu dersleri seçip, silerek ekleme yapabilir ancak bu derslerin kredisi 45 AKTS’yi geçmemelidir.

Önemli bir konu da ders silme konusu. Öğrenciler yanlış ders seçtiklerinde, ders silme işlemini yapamadıkları durumda kayıtlarında bir sorun olabilir veya seçmeleri gereken ders daha sonra mezuniyet yaklaştığında bir soruna dönüşebilir. AÖF kayıt yenileme işlemleri yapılırken eğer harç ücreti ödenirse, öğrenci ders silme ve ekleme işlemlerini yapamaz. Bu nedenle, öğrencinin öncelikle sorumlu olduğu dersleri dikkatle incelemesi ve kayıt yenileme ile harç ödeme işlemlerini ona göre yapması gerekmektedir.

Haberin Devamı

AÖF Kayıt Yenileme İşlemleri Harç Ödeme

Bir önceki başlıkta da bahsettiğimiz gibi, öğrencilerin öncelikle ders ekle sil işlemini yapmaları gerekir, daha sonra ise öğrenciler ziraat ATM’ leri aracılığı ile kartlı veya kartlı işlemler menülerinden harç ücreti ödenebilir. 24 Şubat 2017 günü saat 23.30’a kadar ödemeler yapılabilir, mobil bankacılık ve internet bankacılığı da harç ücretlerini öderken kullanılabilir. Kayıt yenileme işlemleri için belirlenen tarihlerin son günü, provizyon işlemleri nedeniyle kredi kartıyla ödeme yapılması mümkün olmayacak. Öğrencilerin, geçmiş dönem borçları varsa yalnızca bunları ödemeleri de AÖF bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri için bir resmiyet oluşturmaz, öğrencilerin ödeme belgelerini kontrol edip, ödediklerinin öğrenci katkı payı ödemesi olup olmadığını kontrol etmeleri kayıt yenileme işlemlerinin sağlıklı yürümesi için önemlidir.

AÖF Bahar Dönemi’nde Uygulanacak Olan Açık Uçlu Sınav Soru Sistemi

Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan, yeni uygulanacak olan açık uçlu sınav soru sistemi ile ilgili açıklama yaptı ve sistemin sınav açıklama tarihlerine de etkisinin olumlu yönde olacağını belirtti. Rektör Gündoğan’ın açıklamaları şu şekilde;

Haberin Devamı

"Açık uçlu sınav sistemi öğrencilerimizi korkutmasın. Yaklaşık 1,5 milyon öğrencimizin bulunduğu Açıköğretim Sistemi sınavlarında yeni bir uygulamaya geçiyoruz. 18 Ocak 2017 tarihli Resmi gazete’de yayımlanan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, Açıköğretim sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanında açık uçlu, kısa cevaplı, doğru-yanlış, eşleştirme gibi farklı tip soruların da sorulmasının önü açılmış oldu. Bu durum eminim ki öğrencilerimiz için de daha güzel bir yol olacak. Amacımızın kalitenin artması yönünde olduğunu öğrencilerimizin bilmesini istiyorum."

Sınav açıklama tarihleri ile ilgili olarak açıklamalarına devam eden Gündoğan, "Güz dönemi sınavımızı 2 haftada açıkladık. Şimdi önümüzde bahar dönemi ara sınavı var. 15-16 Nisan tarihinde yapacağımız bu sınavın sonuçlarını 10 günden daha erken bir sürede vereceğiz. Akabinde 27-28 Mayıs'ta bahar dönem sonu sınavımız ve 22 Temmuz'da da 3 ders sınavımız var. Bu sınavların sonuçlarını 1 hafta içinde açıklayacağımızın müjdesini de şimdiden verelim." İfadelerinde bulundu.

Haberin Devamı