Gazete Vatan Logo

AÖF Güz Dönemi Final Sonuçları - AÖF kayıt yenileme

AÖF Güz Dönemi Final Sınavı Sonuçları, AÖF resmi internet sitesinde 30 Ocak 2017 tarihinde açıklandı. Öğrencilerin, sınava itiraz hakkı da bulunuyor. AÖF final sınav sonuçları ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

AÖF Güz Dönemi Final Sonuçları - AÖF kayıt yenileme

1.5 milyona yakın öğrenciye sahip Anadolu AÖF bünyesinde düzenlenen final sonuçları, 30 Ocak 2017 tarihinde resmi site üzerinden öğrencilerin erişimine açıldı. Yüz binlerce öğrencinin girdiği güz dönemi final sınav sonuçları için, öğrencilerin sınav sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren 5 iş günü içinde itiraz edebilme hakkı bulunuyor. Sınav sonuçlarına itirazlar posta üzerinden veya mail üzerinden yapılabiliyor.

AÖF SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF KAYIT YENİLEME HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

AÖF Final sınav sonuçlarını öğrenebilmek için ise, öğrencilerin AÖF sınav sonuçları açıklama ekranı olarak da kullanılabilen https://login.anadolu.edu.tr/login.aspx adresine girip gereken e-mail adresi, T.C. Kimlik numarası ve şifre gibi bilgileri ilgili alanlara girmesi yeterli.

Anadolu AÖF 2017 Yılı Bahar Dönemi Sınav Takvimi

2017 yılı bahar dönemi AÖF vize sınavları, 15 Nisan ve 16 Nisan 2017 tarihlerinde düzenlenecek. Bahar dönemi final sınavları 27 Mayıs 2017 ile 28 Mayıs 2017 tarihlerinde düzenlenecek. Yeni bir uygulama olan üç ders sınavı uygulamaları ise 22 Temmuz 2017 tarihinde yapılacak.

Haberin Devamı

Bahar dönemi AÖF vize, final ve üç ders sınavlarında açık uçlu ve kısa cevaplı soru uygulaması başlamış olacak.

AÖF Sınav Sorularında ve Tek Ders Sınavları’nda Yeni Dönemi Rektör Naci Gündoğan Anlattı

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, üç ders yöntemi ve bahar döneminde uygulanmaya başlanacak kısa cevaplı ve açık uçlu sorular ile ilgili açıklamalar yaptı.

Açık uçlu soruların değerlendirmesi ve detayların açıklanması ile ilgili Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, "Açık uçlu sınav sistemi öğrencilerimizi korkutmasın. Yaklaşık 1,5 milyon öğrencimizin bulunduğu Açıköğretim Sistemi sınavlarında yeni bir uygulamaya geçiyoruz. 18 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, Açıköğretim sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanında açık uçlu, kısa cevaplı, doğru-yanlış, eşleştirme gibi farklı tip soruların da sorulmasının önü açılmış oldu. Bu durum eminim ki öğrencilerimiz için de daha güzel bir yol olacak. Amacımızın kalitenin artması yönünde olduğunu öğrencilerimizin bilmesini istiyorum." Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Açıklamalarına "Öğrencilerimizin cevap kağıtları alanında uzman en az iki farklı puanlayıcıya gidecek. Bu puanlayıcılar önceden hazırlanmış standart puanlama anahtarlarına (rubrik) göre her bir soruya puan verecektir. Kısa cevaplı sorular için verilecek bu puanlar doğru ya da yanlış şeklinde değerlendirilecektir. Açık uçlu sorular ise öğrencilerin bilgilerini ne kadar doğru ifade edebildiklerine bağlı olarak 5 düzeyde puanlanacaktır. Açık uçlu sorudan alınabilecek en yüksek puan iki çoktan seçmeli sorunun puan değerine eşit olacaktır. Uygulamanın detayları ve örnek sorular öğrencilerimize bilahare duyurulacaktır" şeklinde devam eden Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, bu uygulamanın açık öğretim eğitiminin kalitesini artıracağına olan inancını ifade ederek, bu uygulamanın başlamasında yardımları için YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’a teşekkür etti.

Haberin Devamı

Bu uygulama, Türk Dili ve Edebiyatı programında Çağdaş Türk Romanı, Sosyoloji Programında Türk Sosyologları, Felsefe Programında Çağdaş Felsefe ve Tarih Programında Hukuk Tarihi dersleri sınavlarında ilk olarak uygulanmaya başlayacak.

3 ders uygulaması ile ilgili yapılan açıklamalarda ise, Açıköğretim Fakültesi bünyesinde bulunan İktisat ve İşletme bölümlerinden mezun olunması için ve dönem uzatılmaması için, tek ders sınavlarının üç ders sınavları olarak tekrar düzenlendiği kaydedildi.