Gazete Vatan Logo

AÖF Güz Dönemi Final Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Yüz binlerce kişinin katıldığı, 14 ve 15 Ocak 2017 tarihinde düzenlenmiş olan AÖF Güz Dönemi Final Sınavı’nın sonuçları için meraklı bekleyiş sürüyor, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nden sınav sonuçları ile ilgili henüz bir açıklama gelmiş değil. Bununla beraber, sınav sorularında ve açıköğretim ders sistemlerinde yapılan değişikliklerle ilgili detaylar haberimizde !

AÖF Güz Dönemi Final Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Yaklaşık 1.5 milyon öğrencinin girdiği Anadolu AÖF Güz Dönemi final sınavlarının sonuçları ile ilgili, Anadolu Üniversitesi’nden henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak, geçmiş dönem sınav açıklama dinamikleri göz önüne alındığı zaman, AÖF sınavlarının, sınav tarihinden yaklaşık 2 veya 3 hafta sonra açıklandığı anlaşılıyor. Bu nedenle, AÖF Güz Dönemi Final Sınav sonuçlarının önümüzdeki hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. AÖF Final Sınav sonuçları, Anadolu Üniversitesi resmi internet sitesi üzerinden açıklanacak.

AÖF SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Sınav sonuçlarını merakla bekleyen öğrenciler de, AÖF sonuçlarının açıklanacağı tarihi öngörmek için eski sınav açıklama tarihlerine bakıyor ve bunları sosyal medya mecralarında paylaşıyor. Ayrıca öğrenciler, hala AÖF güz dönemi final sınav sonuçlarının açıklanmamış olmasına tepkili.

Anadolu Üniversitesi’nin resmi sayfasında ise, sınavlar sayfasında sınav sonuçlarının açıklanması ile ilgili, sınav sonuçlarının sınav tarihinden itibaren yaklaşık 20 günlük bir süre zarfı içerisinde yayınlanacağına ilişkin bir ifade yer alıyor. AÖF Güz Dönemi Final Sınavları’nın 14 ve 15 Ocak 2017 tarihlerinde yapıldığı düşünülürse, AÖF sonuçları 4 veya 5 Şubat 2017 tarihine kadar açıklanabilir.

Haberin Devamı

AÖF Sınav Yönetmeliğinde Yapılan ve Sınav Sistemini Değiştirecek Uygulama

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde değişikliğe gidildi ve bu değişiklik 18 Ocak 2017 tarihinde yayınlanan Resmi Gazete’de de açıklandı. Değişikliğe göre artık AÖF vize, final ve bütünleme sınavlarında açık uçlu sorular, doğru yanlış ve eşleştirme soruları ile kısa cevaplı sorular sorulabilecek. Bu değişikliğin AÖF öğrencilerinin başarı durumuna nasıl bir etkisi olacağını bahar dönemi AÖF vize ve final sınavlarında görebiliriz.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan da, açık uçlu ve kısa cevaplı sınav sistemi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, hangi derslerde veya hangi sınavlarda bu uygulamanın başlayacağı ile ilgili bilgiler verdi. Rektör Gündoğan, “Açıköğretim Fakültesi'nin 4 programında 4 ders kapsamında ilk uygulama başlayacak. Bu programlar Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, Felsefe ve Tarih programları olacak. Türk Dili ve Edebiyatı programında Çağdaş Türk Romanı, Sosyoloji Programında Türk Sosyologları, Felsefe Programında Çağdaş Felsefe ve Tarih Programında Hukuk Tarihi derslerinin ara sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanında 2 kısa cevaplı ve 1 açık uçlu soru yer alacaktır. Öğrencilerimizin kendi cümleleriyle bilgilerini ifade etmelerine olanak sağlayacak bu sorular, 4 yanlış 1 doğru uygulaması kapsamında yer almayacak. Kısa cevaplı sorular cevabı yalnızca bir ya da iki kelimeden oluşan sorular olacaktır. Bir romanın yazarının ya da bir anlaşmanın tarihinin yoklandığı sorular kısa cevaplı sorulara örnek olarak verilebilir. Kısa cevaplı soruların her birinin puan değeri birçoktan seçmeli sorunun puan değerine eşit olacaktır. Açık uçlu sorular ise, öğrencilerin kitapta yer alan bilgileri organize etme becerilerini ölçmeye yönelik olacaktır. Açık uçlu sorunun cevabı bir veya iki paragraf olabilecektir. Bir tarihsel dönemin özelliklerini yazmak, iki düşünürün bir olaya ilişkin görüşlerini kıyaslamak, iki roman yazarının üsluplarını belli bir açıdan karşılaştırmak açık uçlu sorulara örnek olarak verilebilir. Bu soruların cevapları aslında kitapta yer almaktadır. Öğrencilerden beklenen kitapta yer alan cevabı yapılandırmalarıdır.’’ açıklamalarında bulundu.

Haberin Devamı