Gazete Vatan Logo

AÖF bahar dönemi kayıt yenileme işlemi için tarih belirlendi

14-15 Ocak 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen Açıköğretim Fakültesi final sınavlarının sonuçları açıklandı. AÖF final sınav sonuçlarının açıklanması Bahar dönemi kayıt yenileme işlemlerinin de ne zaman olacağı merak konusu oldu. Peki AÖF bahar dönemi kayıt yenileme işlemi ne zaman gerçekleştirilecek? İşte cevabı!

AÖF bahar dönemi kayıt yenileme işlemi için tarih belirlendi

AÖF öğrencileri, bahar dönemi kayıt yenileme işlemlerini 13 Şubat 2017 tarihi itibariyle yapabilecektir.

AÖF Sınav Sonuçlarına İtiraz İşlemi Nasıl Yapılır?

AÖF sonuçlarının açıklanmasının ardından AÖF sınav sonuçlarına itirazların nasıl yapılacağı sorgulanmaya başlandı. Sınav sonuçlarına itiraz, kılavuz ve protokolde belirtilmiş olan usule uygun olarak ve belirlenen süre içerisinde yapılması halinde kurum tarafından dikkate alınacak. Usule uygun olarak yapılmayan itirazlar ile belirtilen süre dışında dışında yapılan itirazların hiç birisi değerlendirmeye alınmayacaktır. AÖF sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyen öğrenciler, sonuçların açıklandığı tarihi itibari ile 5 iş günü içerisinde Açıköğretim’in Merkez Büro Yöneticiliği adresine itiraz dilekçesi yollamalıdır veya mail yolu ile dilekçesini AÖF Merkez Büro yöneticiliğine iletmelidir. Sınav için yapılacak olan itirazın dilekçesi üzerinde öğrencinin adı, soyadı, T.C. kimlik numarasının yanı sıra cep telefonu numarası gibi bilgilerin de alması gerekmektedir. İtiraz dilekçesinin öğrenci tarafından gerekli yere gönderilmesi sonrasında ise Anadolu Üniversitesi tarafından konu ile ilgili olarak öğrenciye dönüş yapılarak bilgi verilecektir.

Haberin Devamı

AÖF KAYIT YENİLEME HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

AÖF Bahar Dönemi Sınav Takvimi

Anadolu Üniversitesi’nin yayınlamış olduğu akademik takvime göre bahar dönemi sınav takvimi aşağıdaki gibidir;

Bahar dönemi ara sınavları 14- 15 Ocak 2017,

Bahar dönemi dönem sonu sınavları 27- 28 Mayıs 2017,

2016- 2017 öğretim yılı tek ders sınavı 15 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilecektir.

AÖF 3 Ders Hakkı Getirildi

Anadolu Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, AÖF fakültesinde kayıtlı olan öğrenciler için bazı önemli açıklamalar yaptı. Yapılan açıklamada, Açıköğretim Fakültesi İşletme ve İktisat fakültelerinde okuyan öğrencilerden mezun olabilmeleri için tek dersi kalanların dönem uzatmamaları için uygulanan tek ders sınav hakkının bu yıl itibariyle üç derse çıkarılacağı belirtildi. Öğrencilerin üç ders hakkından yararlanabilmesi için 2016- 2017 öğretim yılında güz dönemi veya bahar döneminde o derslere kayıt yaptırılmış olması gerekmektedir. Öğrencinin başarısız olduğu üç derste de DZ ya da YZ gibi bir not var ise öğrenci bu üç ders hakkından yararlanamaz. Yine uygulamalı dersler için de üç ders sınav hakkı tanınmamaktadır. Yapılacak olan üç ders sınavlarının notları final yani dönem sonu sınavları yerine geçecektir. 2017 Bahar dönemi üç ders sınavı, 22 Temmuz’da gerçekleştirilecektir.

Haberin Devamı

Sınav Sonuçları Daha Erken Açıklanacak

Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan açıklamalara göre, bir önceki sınav sonucu üç hafta içerisinde açıklandı. Sınav açıklanma süresinin gittikçe düşürüldüğü ifade edilirken, bahar dönemi ara sınavlarının 10 günden daha kısa bir süre içerisinde açıklanacağı belirtildi. Dönem sonu sınavları ve 22 Temmuz’da gerçekleştirilecek olan 3 ders sınav sonuçlarının da bir hafta içerisinde açıklanacağı bilgisi paylaşıldı.

Haberin Devamı

Açık Uçlu Sınav Sistemi

Açıköğretim sınav sitemi için bir takım değişiklikler getirildi. Getirilen bu değişikliklere göre açık uçlu ve kısa cevaplı sorulara yer verilecek. İlk uygulama AÖF sosyoloji, Felsefe, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinde olacak. Belirtilen programlarda çoktan seçmeli soruların yanı sıra 1 adet açık uçlu soru ve 2 adet kısa cevaplı soru sorulacak. Yapılan bu değişik ile birlikte öğrencilerin, kendi cümleleriyle bilgilerinin ifade etmesi sağlanacak. İlerleyen dönemlerde uygulamanın daha da yaygınlaştırılarak kaliteli bir değerlendirme yapılması amaçlanmaktadır.