Gazete Vatan Logo

AÖF 2014/2015 Yılı Kayıt ve Ders Seçimi İşlemleri

AÖF 2014/2015 yılı yeni kayıt işlemleri 12 Eylül Cuma günü sona erdi. AÖF Kayıt Yenileme ve Ders seçimi işlemleri ise bugün başladı. 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında AÖF Ders ekle sil yani ders seçimi işlemleri anadolu.edu.tr sistemi üzerinden yapılabiliyor.

AÖF İşlemlerini anadolu.edu.tr ve AÖF Bürolarından yapabilirsiniz. AÖF Kayıt işlemini yapacak öğrenciler Anadolu Üniversitesi AÖF bürolarından AÖF Kaydı, Ders Alma, Kayıt Yenileme gibi İşlemleri yapılmaktadır. AÖF 2014 - 2015 eğitim öğretim yılı tüm ayrıntıları haberimizde...

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin 2014-2015 Öğretim Yılı Güz Dönemi kayıt yenileme işlemlerini kapsamaktadır. Kayıt yenileme, Ders Ekle-Sil işlemi ve Kayıt Yenileme Bedelinin Bankaya Ödenmesiyle gerçekleşecektir. Kayıt yenileme işlemleri; 15 Eylül 2014 Pazartesi günü başlayıp 26 Eylül 2014 Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecektir. Mazeretli olanlar 25-26 Eylül 2014 tarihlerinde kayıtlarını yenileteceklerdir.

Güz Döneminde kayıt yeniletecek öğrencilere ders atamaları ders kodu sırasında 30 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde Fakülte tarafından yapılacaktır. Öğrenciler tekrar ettiği dersler hariç, Fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde üst yarıyıldan ders ekleyebilir. Ders ekle-sil işlemi http://kayit.anadolu.edu.tr adresinden yapılacaktır. Öğrenciler, bankaya ödeme yapmadığı sürece ders ekle-sil işlemi yapabilirler. Bankaya ödeme yapıldıktan sonra ders silme işlemi yapılması mümkün olmamaktadır. Ders ekle-sil işlemi yapmadan bankaya kayıt yenileme bedelini ödeyen öğrenciler, Fakülte tarafından atanan dersleri kabul etmiş sayılırlar. Öğrencilerin ileride sorun yaşamamaları için banka ödemesi yapmadan önce http://kayit.anadolu.edu.tr adresinden Kayıt Yenileme linkine girerek sorumlu oldukları dersleri mutlaka incelemeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı

15 - 26 Eylül 2014 tarihleri arasında kayıt yenileme bedelini bankaya ödeyen, ancak tekrar ders ekle işlemi yapmak isteyen öğrenciler 25, 26 Eylül 2014 tarihlerinde http://kayit.anadolu.edu.tr adresinden Mazeretli Ders Ekleme İşlemleri linkinden ders ekle işlemi yapabilirler. Fakülte tarafından yapılan ders ataması sonucu, atanmayan dersi kalan ve bu dersleri alması halinde mezun olabilecek durumdaki öğrencilerin 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ekle işlemi yapmaları gerekmektedir.

Banka ödeme bilgileri ders ekle-sil ekranında veya bu işlem sonucu dökümü alınan Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasında yer alacaktır. Ders ekle-sil işlemini yapan öğrenciler 2014-2015 öğretim yılı Güz Dönemi Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yukarıda belirtilen tarihler arasında T.C. kimlik numaraları ile Vakıfbank şubelerinden, ATM’lerinden (kartlı veya kartsız), 444 0 724 telefon bankacılığı veya İnternet bankacılığından gerçekleştirebilirler. Mazeretli kayıtların son günü olan 26 Eylül 2014 tarihinde İnternet, ATM ve Telefon Bankacılığından saat 23.30’a kadar, şubelerden ise mesai saati bitimine kadar ödeme yapılabilecektir. Öğrenciler bankadan aldıkları dekontun, 2014-2015 Öğretim Yılı Güz Dönemi Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemesine ait olup olmadığını mutlaka kontrol etmelidirler. 2014-2015 Öğretim Yılı Güz Dönemi Kayıt Yenileme bedelini ödemeyip sadece geçmiş dönem borç/borçlarını ödeyen öğrencilerin 2014-2015 öğretim yılı Güz Döneminde kaydı yenilenmez.

26 Eylül 2014 tarihinden sonra mazeret kabul edilmeyecek ve Güz Dönemi kayıt yenileme işlemi yapılmayacaktır. Güz Dönemi kayıt yenileme süresi kesinlikle uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun, Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yapmayan öğrenciler, 2014-2015 öğretim yılı Güz Dönemi kayıt yenileme hakkını kaybederler.
Kayıt yenileme işlemini yapan öğrenciler http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresinden kayıtlarının yenilenip yenilenmediğini kayıt yenileme tarihleri içerisinde mutlaka kontrol etmelidirler.

Şifresini kaybetmiş veya hatırlamayan öğrenciler AÖF bürolarından bizzat veya 444 10 26 numaralı telefonu arayarak yeni şifre alabilirler. Kayıt yenileten öğrenciler ders kitaplarını bağlı olduğu AÖF bürosundan kayıt yenileme tarihleri içerisinde veya sonrasında alabilirler. Kayıt Yenileme ve Öğrenci Kılavuzlarına http://kayit.anadolu.edu.tr adresinden ulaşılabilir. Kayıt yenileme ile ilgili resmi duyuru bu ilanla yapılmaktadır.

İLETİŞİM

e-Posta : aofbilgi@anadolu.edu.tr
Çağrı Merkezi : 444 10 26
AÖF büro adresleri : http://www.anadolu.edu.tr/tr/acikogretim-sistemi

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT, İŞLETME FAKÜLTELERİ

2014-2015 ÖĞRETİM YILI İNTERNET BAŞVURU VE KAYIT DUYURUSU
Bu duyuru 2014 Öğrenci, Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) ile yerleştirilip kayıt yaptıracak adayların, Anadolu Üniversitesi Yurtdışı Öğrenci Giriş Sınavı (AYÖS) ile kayıt hakkı kazananların ve Af Kapsamında Başvurup Başvurusu kabul edilen adayların (6353 sayılı Kanun) İnternet başvuru ve kayıt işlemlerini kapsamaktadır.

İnternetten Başvuru İşlemleri : 1 Eylül 2014 Pazartesi günü başlayıp, 12 Eylül 2014 Cuma günü saat 17.00’de sona erecektir.

İnternetten Başvuru Adresi : http://kayit.anadolu.edu.tr İnternetten başvuru yapmayan adaylar kayıt yaptıramaz. İnternetten başvuru yapmak kayıt için yeterli değildir.

12 Eylül 2014 tarihinden sonra İnternetten veya başka bir yöntemle başvuru yapılması mümkün değildir. Elektrik kesintisi, teknik arızalar veya İnternet hattınızın kesik olması vb. nedenlerle başvuru yapamama durumunda kalmamanız için başvurunuzu son günleri beklemeden yapınız. İnternetten başvuru süresi kesinlikle uzatılmayacaktır.

Adaylar, İnternet başvuru işlemi sonunda oluşturacakları İnternet Başvuru Belgesinin yazıcı dökümünü alarak, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri 2014–2015 Öğretim Yılı ÖSYS Yeni Kayıt, Af Kapsamında Kayıt (6353 Sayılı Kanun), Anadolu Üniversitesi Yurtdışı Öğrenci Giriş Sınavı (AYÖS) İnternet Başvuru ve Kayıt Kılavuzu’nda açıklanan diğer kayıt belgelerini de hazırlayarak Vakıfbank’a ödemelerini yaptıktan sonra illerdeki AÖF bürolarına bizzat başvurarak kayıt yaptıracaklardır.

İnternet Başvuru ve Kayıt Kılavuzu, Öğrenci Kılavuzu ile Ölçme ve Değerlendirme Kılavuzuna http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresinden ya da http://kayit.anadolu.edu.tr İnternet başvuru sitesinden ulaşılabilir.

Kayıt işlemleri; 1 Eylül 2014 Pazartesi günü başlayıp, 10 Eylül 2014 Çarşamba günü mesai saati bitiminde sona erecektir. 11, 12 Eylül 2014 tarihlerinde mazeretli olanların kayıtları yapılacaktır.
6 Eylül 2014 Cumartesi günü AÖF büroları kayıt işlemleri için açık olacak ve kayıt yapılacaktır.

Adaylar, 1-10 Eylül 2014 tarihleri arasında illerde bulunan Açıköğretim Fakültesi bürolarına bizzat başvurarak kayıtlarını gerçekleştireceklerdir. Bu tarihler arasında mazeretleri nedeniyle kayıt yaptıramayanlar 11, 12 Eylül 2014 tarihlerinde bizzat veya yakınları aracılığıyla kayıt yaptırabilirler. 12 Eylül 2014 tarihinden sonra mazeret beyan ederek kayıt yaptırmak isteyenlerin başvuruları kabul edilmeyecek ve kayıtları kesinlikle yapılmayacaktır.

Kayıt belgeleri eksik ise kayıt yapılmaz ve belgeleri tamamlamak üzere ek süre verilmez. Kayıt süresi uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun kaydını yaptırmayan adaylar Fakülteye kayıt hakkını kaybederler ve herhangi bir hak iddia edemezler. Posta ile kayıt yapılmaz. İnternet Başvuru ve Kayıt ile ilgili resmi çağrı bu ilanla yapılmaktadır.

Haberin Devamı

AÖF Kayıt yenileme Tarihleri ne zaman başlıyor.2014-2015 Aöf kayıt ücretleri ne kadar? AÖF Kayıt ücretleri hangi bankalara yatırılacak?AÖF kayıt ücretleri ne kadar olacak? Bu sene Açık öğretim Fakültesine ilk defa girenler ve kayıt yenilemesi yapacak adaylar kayıt yenilem ücretini hangi bankaya yatıracaklar?AÖF hakkında detaylı bilgiye akçadağ editörlerinin hazırlamış olduğu haberin detayından ulaşabilirsiniz.

Kayıt yenileme ücretleri hangi bankaya yatırılacak ? Ücretler Vakıfbank’a yatırılacaktır. Bankaya ne kadar kayıt yenileme ücreti yatırılacak ?

Ders ekle sil işleminin ardından alacağınız belgede ücret yer alacaktır. Genel olarak 200-300 tl arasında değişmektedir. Banka ödeme bilgileri ders ekle-sil ekranında veya bu işlem sonucu dökümü alınan Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasında yer alacaktır. Ders ekle-sil işlemini yapan öğrenciler 2014-2015 öğretim yılı Güz Dönemi Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yukarıda belirtilen tarihler arasında T.C. kimlik numaraları ile Vakıfbank şubelerinden, ATM’lerinden (kartlı veya kartsız), 444 0 724 telefon bankacılığı veya İnternet bankacılığından gerçekleştirebilirler.

Haberin Devamı