Gazete Vatan Logo

Antalyalı öğrencilerin robotu dünya birincisi oldu

Antalya’da üstün zekalı öğrencilerin özel eğitim aldığı Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri, Çin’de dünyanın en prestijli robotik yarışması Robot Challenge 2017 Pekin’de (Dünya Robot Yarışması), dünya birinciliği ve ikinciliği başarılarını elde etti.

Antalyalı öğrencilerin robotu dünya birincisi oldu

Antalya’da üstün zekalı ve yetenekli öğrencileri erken yaşlarda keşfedip, yeteneklerine göre farklılaştırılmış eğitim sağlayan Bilim ve Sanat Merkezi’nin öğrencileri Çin’de düzenlenen robot yarışmasında iki büyük başarı elde etti. Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen ve 7 kıta, 50 ülkeden 1976 kişinin katıldığı dünyanın en prestijli uluslararası robotik yarışmalarından biri olan Robot Challange 2017 Pekin’de, Antalya BİLSEM öğrencilerinin ürettiği iki robot dünya birinciliği ve dünya ikinciliği ödüllerini kazandı.

BİLSEM öğrencileri yarışmaya üç projeyle katıldı. İki danışman öğretmen eşliğinde 6’ncı sınıf öğrencisi Efe İnan ile 10’uncu sınıf öğrencileri Eren Ekrem Kalıkçı ve Buket Naz Zeren, yarışmaya engelliler için hazırladıkları ‘zihin ile nesnelerin kontrolü’, ‘zihin ile araç kontrolü’ ve ‘uzaktaki el’ isimli üç projeyle katıldı