Gazete Vatan Logo

Antalya'da maden ocağında göçük

Antalya'nın Kemer ilçesindeki kömür madeninde metan gazı sıkışması sonucu 2 işçi ocakta mahsur kaldı. Kurtarma çalışmasına katılırken gazdan etkilenen bazı işçiler de hastanelere sevk edildi.

Antalya'da maden ocağında göçük

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kemer ilçesine bağlı Ovacık köyündeki maden ocağında yoğun metan gazı sıkışması nedeniyle işçilerin etkilendiğini bildirdi.

İşçilerden 2'sinin halen ocak içinde olduğunu ve gazdan etkilenen 2 işçinin de hastaneye sevk edildiğini belirten Karaloğlu, "2 işçiye ulaşılamıyor. 900 metre derindeler. İşçilerin hayatıyla ilgili bir şey söylemek şu anda mümkün değil. Kütahya Tunçbilek'ten TTK tahlisiye ekibi gelmek üzere. Biz de gideceğiz. Maden ocağının kendi ekipleri içeri sürekli hava basıyor." dedi.

7 işçi madencileri kurtarmaya çalışırken rahatsızlandı

Antalya'nın Kemer ilçesinde bir kömür ocağında metan sıkışması sonucu mahsur kalan iki işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor. Gazdan etkilenen 6 işçi ise hastanelere kaldırıldı, 7 işçiye ise olay yerine müdahale edildi. 39 yaşındaki Levent Korkmaz'ın emekliliğine ise 2 ayının kaldığı öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre olay saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Kemer İlçesi’ne bağlı Ovacık Köyü’ndeki Balyak Madencilik Limited Şirketi’ne ait kömür madeninde meydana geldi. Yoğun metan sıkışması ihbarı üzerine bölgeye Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye, AFAD,UMKE,112 Acil Sağlık, jandarma ekipleri hareket etti. Akşam vardiyasında ortalama 25-30 işçinin çalıştığı, madenden tahliye edilen 7 işçiye olay yerinde müdahale edildi. Gaza maruz kalan işçilerden, Hüseyin Durmuş (19) Feyzettin Bayramoğlu(26) Ersin Akkuş(36),Özgür Arık(44) Kadir Özbek(24,Ömer Erden Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı.
Gazdan etkilenen 39 yaşındaki Levent Korkmaz ve 35 yaşındaki Esen Çavuş’un yaklaşık 1000 metre yatay şekilde maden ağzından ileride olduğu mahsur kaldığı kaydedildi. Levent Korkmaz’ın emekliliğine iki ay kaldığı ve Kurban Bayramı’ndan sonra emekliye ayrılacağı belirtildi.
İki işçiyi kurtarmak için herkes seferber olurken, madene sürekli olarak hava basıldı. Yoğun gaz nedeniyle çalışmalar güçlükle sürdürülürken, mahsur kalan iki işçiyi kurtarmak isteyen ekiplerde zor anlar yaşadı. Gazdan etkilenen bazı madenciler sedye ile madenden çıkartılıp ambulansa taşındı.
Öte yandan, Zonguldak’taki Türkiye Taş Kömürü Kurumun’dan, TTK Merkez Kozlu İstasyonundan uzman ekipler hava yolu ile Antalya’ya geleceği, ardından helikopterle bölgeye ulaştırılacağı belirtildi. Ayrıca Kütahya Tunçbilek TTK’dan da ekiplerin Antalya’ya gelmek üzere yola çıktığı öğrenildi.
Maden alanında, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in incelemeleri devam ediyor.
Yaklaşık 6 saattir madende mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmaları sürüyor

Haberin Devamı

Haberin Devamı

"2 işçiye şu anda ulaşılamadı"

Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan da maden ocağının olduğu bölgeye gelerek bilgi aldı.

Feslihan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, madenin Göynük Mahallesi'nin üst bölümündeki Mezardibi mevkisinde bulunduğunu kaydetti.

Madende metan ve karbonmonoksit gazı sıkışması meydana geldiğine işaret eden Feslihan, maden ocağının tahliye edildiğini, 112, AFAD ve itfaiye ekiplerinin bölgedeki çalışmalarına başladığını açıkladı.

Haberin Devamı

Kaymakam Feslihan, "2 işçiye şu anda ulaşılamadı. Kurtarma çalışması devam ediyor. Diğer işçilerden de gazdan etkilenenler var. Onlara da sağlık ekipleri müdahale ediyor." diye konuştu.