Gazete Vatan Logo

Antalya’ya G-20 makyajı

Antalya’da gerçekleşecek G-20 Liderler Zirvesi için 31 kilometre yeni yol, 4 bin 900 metre yağmur suyu hattı, 2 köprü inşa edildi. İşte detaylar...

Antalya’ya G-20 makyajı

ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Putin, Japonya Başbakanı Shinzo Abe başta olmak üzere dünya ekonomisinin en büyük 19 ülkesinin liderlerini ağırlamaya hazırlanan Antalya’da hayatın akışı zirveye göre değişti.



31 kilometrelik yol çalışması

- G-20 zirve kapsamında EXPO 2016 Antalya- Kundu Yolu, Kundu-Belek Yolu, Belek-Kadriye Turizm Yolu, Kardeş Kentler Caddesi olmak üzere toplam 31 kilometrelik yol çalışması yapıldı.

- Kundu Belek arasını 4 dakikaya düşürecek ve ormanın içinden geçirilen 6.5 kilometrelik Kundu-Belek yolu rekor bir sürede bitirilerek G-20 zirvesine yetiştirildi.

- Olası aşırı yağışlarda olumsuz bir durum yaşanmaması için önlemler de alındı. Zirvenin yapılacağı Belek bölgesinde yağışın tahliyesi için toplam 4 bin 900 metre yağmur suyu drenaj hattı yapıldı. Bölgede bulunan mevcut yağmur suyu hatlarının ve mazgalların temizliği gerçekleştirilerek, tıkanıklıklar açıldı.

- Zirveye katılacak yerli ve yabancı devlet adamlarının uçaklarının Antalya Havalimanı’na inişi ve kalkışı sırasında “uçuş güvenlik sahası” oluşturulacak.

Haberin Devamı

- Zirvenin yapılacağı bölgede kullanılacak otellerin personeli gizli güvenlik taramasından geçirecek. Taramada sorun tespit edilen personelle ilgili otel yönetimleri ile görüşülerek önlem alınması sağlanacak.



Düden’i Niagara yaptılar

LED teknolojisiyle ışıklandırılacak Düden Şelalesi’nin akma yoluna ve suyun düştüğü yere renk animasyonlu, LED’li aydınlatma armatürleri ile ışıklandırma yapılacak. Ayrıca Şelale’nin sağında ve solunda bulunan falezlere eşit sayıda homojen görünüm sağlamak kaydıyla, güneş enerjili küre tipi LED armatürlerin montajı yapılacak. Düden Şelalesi, Niagara Şelalesi gibi bir manzaraya kavuşacak. 1 milyon 690 bin liraya mal olacak projenin G-20 zirvesi öncesinde tamamlanacak.

Köprüler yapıldı

Peyzaj çalışmaları tamamlanan yol açılmadan önce Kundu- Belek arası 45 dakika sürüyordu. Beşgöz ve Aksu dereleri üzerine 2 köprü inşa edildi. Aksu Köprüsü 7 ayaklı, 2x8 metre genişliğinde ve 144 metre uzunluğunda, Beşgöz Köprüsü ise 3 ayaklı 2x8 metre genişliğinde 70 metre uzunluğunda yapıldı.

Haberin Devamı

Havadan karadan abluka!

Katılımcı ülkelerin tamamına yakını, geçmişin aksine “yüksek güvenlik ve koruma” talebinde bulundu. Özellikle ABD, zirve öncesinde yaklaşık 200 kişilik güvenlik ekibini Antalya’ya gönderecek. Ayrıca, Antalya Valiliği, kentteki 7 bin 500 polisten yaklaşık 6 binini G-20’de görevlendirirken, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden takviye kuvvet talebinde bulunacak.

- Konukların havalimanından organizasyonunun yapılacağı bölgeye geçiş güzergahına, MOBESE ve yüz tanıma sistemleri kuruldu.

- Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi ile MİT, bölgeye yönelik çalışmalarına ağırlık verecek. Özellikle IŞİD’çilere karşı havalimanı ve otogarda önlemler alınacak.

- Katılımcı ülkeler, kendilerine tahsis edilen otellerde güvenlik önlemleri için kendi harekat merkezlerini de kuracak.

- Zirve süresince, bölgedeki günlük tur teknelerinin sahile yanaşması yasaklanacak. Sahil Güvenlik Komutanlığı denizden alınacak güvenlik önlemlerinden sorumlu olacak. Dalgıçlar görev yapacak.

Haberin Devamı