Gazete Vatan Logo

Antalya Valisi: 19 gazeteci hakkında yakalama kararı var

Antalya Valisi: 19 gazeteci hakkında yakalama kararı var

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, kentte emniyet ekiplerinin Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) basın ayağına yönelik operasyonlar yaptığını ve bazı gazetecileri gözaltına aldığını bildirdi. Karaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya Emniyet Müdürlüğünün FETÖ'nün basın ayağına yönelik operasyon düzenlediğini belirtti.

"Belediye meclisi üyesi de olan Sıtkı Soydan ve gazeteci Olgun Matur'un da aralarında bulunduğu kişileri gözaltına aldık. Kentteki 19 gazeteci hakkında yakalama kararı var." diyen Karaloğlu, FETÖ'ye destek veren gazete, haber siteleri, dergileri incelemeye aldıklarını söyledi.

Karaloğlu, kayyum atanmadan önce Zaman gazetesinin Antalya Bölge Müdürlüğü görevini yapan Tuncer Çetinkaya'nın da firari olduğunu dile getirdi.

Darbe girişiminden bugüne Antalya'da 51 kişinin tutuklandığını ifade eden Karaloğlu, "26 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bunların 7'si denetimli serbestlikle serbest bırakıldı. 907 kamu personeli açığa alındı. 32 kişi hakkında yakalama kararı var ancak henüz gözaltına alınamadı. Firarilerden 18'i sivil, 13'ü hakim ve savcı, biri ise kaymakam. 50 kişi de şu an gözaltında. Antalya'da gözaltına alınan 7 kişi işlenen suç yeri dolayısıyla başka illere gönderildi." dedi.

İldeki eğitim kurumlarına yönelik de operasyonların sürdüğünü belirten Karaloğlu, şunları kaydetti: "Antalya'da 37 ana sınıfından liseye kadar okula el konulma işlemi yapıldı. 23 dernek ve 4 vakfa da el konuldu. Yurtlarla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Yurt açma işlemlerinin iptalini biz yapacağız. Bakanlık tarafından da öğrenci yurtlarına el konulma işlemi yapılacak. İlimizde el konulan bir sağlık kuruluşu ya da özel üniversite yok."

Haberin Devamı