Gazete Vatan Logo

Antalya sahillerinde canlılık başladı

Hava sıcaklığının 41 dereceye kadar çıktığı Antalya'nın dünyaca ünlü plajları, özellikle 16.00'dan sonra yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor

Antalya sahillerinde canlılık başladı

Sıcak hava ve turizm sezonunun hareketsiz geçmesi nedeniyle yoğunluk yaşanmayan dünyaca ünlü Konyaaltı ve Kleopatra sahilleri, okulların kapanmasının da etkisiyle dolmaya başladı.

Dünyaca ünlü plajlar arasında yer alan ve her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Konyaaltı sahillerinde, son günlerde hareketlilik yaşanıyor.

En yüksek nem oranının yüzde 92, hava sıcaklığının 41, deniz suyu sıcaklığının ise 26 derece ölçüldüğü kentte, yerli ve yabancı turistler, daha çok sabah ve akşam saatlerinde denize girmeyi tercih ediyor.

Denizde yüzerek ve top oynayarak eğlenen turistler, şezlonglarda güneşin tadını çıkarıyor. Akdeniz'in mavi sularında kulaç atan turistler, su parklarına da ilgi gösteriyor.

Balayı için Konyaaltı plajını tercih eden Osman Polat, burayı çok sevdiği için böyle bir karar aldıklarını belirtti.

Eğlenmeye geldiklerini ifade eden Polat, "Gördüğünüz gibi cıvıl cıvıl. Eğleniyoruz, güzel vakit geçiriyoruz. Burası benim için vazgeçilmez, mutlaka her yıl gelmeye çalışıyorum." dedi.

Haberin Devamı

Polat'ın eşi Hatice Polat da Konyaaltı plajlarını daha önce hep televizyonda gördüğünü belirterek, ilk kez geldiği plajda çok eğlendiklerini söyledi.

"Bayramla birlikte hareketlilik artacak"

Plajın ziyaretçilerinden Birol Topçuoğlu da eşinin Rus vatandaşı olduğunu ve eğlenmek için buraya geldiklerini ifade ederek, "Sıcaktan bunaldık, denize geldik. Haftada üç dört kez geliyoruz. Özellikle saat 16.00'dan sonra geliyoruz ki güneşin zararlı ışınlarını almayalım diye. Son bir haftadır plajlarda hareketlilik başladı." diye konuştu.

Adana'dan gelen Selda Erdeniz, plajlara ulaşımın kolay olduğunu ve çok eğlendiklerini belirtti. Sıcaktan çok etkilendiklerini anlatan Erdeniz, "Sıcak çok fazla, bugün bile zor geldik. Sıcak olumsuz etkiliyor." diye konuştu.

Kayseri'den gelen Hasan Ağ, 6 kişilik arkadaş grubu ile tatil yaptığını, denizin güzel, havanın da oldukça sıcak olduğunu anlattı.

Konyaaltı'nda işletme sahibi Emrah Akçın, sıcak dolayısıyla öğle saatlerinin sakin geçtiğini belirterek, "Ramazan ayının çok etkisi oldu. Özellikle yerli turist, bayramla birlikte yoğunluk oluşturacaktır. Okullar yeni kapandı, bayramın birinci gününden sonra daha çok hareketli olacak. Turizmin merkezi Antalya, dünyanın en prestijli sahili burası." dedi.

Haberin Devamı

Yabancı tatilcilerden, "Türkiye güvenli" çağrısı

Antalya'nın Alanya ilçesindeki dünyaca ünlü Kleopatra plajında da hareketlilik başladı.

Altın sarısı kumu ve iki kilometrelik uzunluğuyla Alanya Kalesi'nin hemen yanında bulunan plaja, yerli ve yabancı turistler serinlemek için yoğunluk oluşturdu.

Kentte tatil yapan İsveçli Hansson Parsons da Alanya'nın güneşi, havası ve denizini çok sevdiğini belirterek, Türkiye aleyhine yabancı basında yer alan bazı haberlere tepki gösterdi.

Daniel Trial ise Alanya'ya ilk kez tatile geldiğini dile getirerek, "Tatilim çok iyi geçiyor ve bir daha gelmek istiyorum. Hatta bir dahaki sefere otelde değil de evde kalmak istiyorum." ifadesini kullandı.

Handover Holland da iki hafta önce Alanya'ya tatile geldiğini, Türkiye'de tatil imkanın maddi olarak da daha uygun olduğu belirtti.

Haberin Devamı

"Ülkemizde, Türkiye'ye gitmeyin, bombalar patlıyor, ölebilirsiniz' deniyordu ama ben bunlara aldırmadım ve geldim. Gözümle gördükten sonra orada söylenenlerin yalan olduğunu anladım." diyen Holland, terör saldırısının her yerde olabildiğini dile getirdi.

"Doluluk oranı yüze 80'e ulaşacak"

Turizmci Ömer Faruk Soylu da baskıya rağmen bazı turistlerin tatil tercihini Türkiye'den yana kullandığını belirtti.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, 9 günlük bayram tatiliyle iç pazarın hareketleneceğini söyledi.

İlçede açık tesislerin yüzde 80 kapasiteye ulaşacağını düşündüklerini ifade eden Sili, "Bu durum ağustos ile eylül ayının ortalarına kadar sürecek. Avrupa pazarında ise Türkiye'ye yönelme olacağını düşünüyoruz." dedi.

Manavgat ilçesindeki Side sahilinde de yerli ve yabancı turistler öğleden sonra yoğunluk oluşturmaya başladı.

Çocuklarıyla denize gelen turistlerin bir kısmı su topu oynayıp eğlenirken bazıları da denize girip şezlonglarda güneşlenmeyi tercih etti.

Haberin Devamı