Gazete Vatan Logo

Antalya G20’lere yol haritası çizecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da düzenlenecek G20 Liderler Zirvesi’ne daha sonraki zirvelere de atıfta bulunulacağına inandığını söyledi. Erdoğan, Mabeyn Köşkü’nde Anadolu Ajansı (AA) Türkiye Haberleri Yayın Yönetmeni Hasan Öymez’in sorularını yanıtladı. Erdoğan özetle şunları söyledi:

Antalya G20’lere yol haritası çizecek

“İnanıyorum ki Antalya Zirvesi’nin sonuç bildirgesi dolu dolu bir sonuç bildirgesi olacak ve bundan sonraki G20’lerde de buraya çok atıfta bulunulacaktır. ‘Antalya Zirvesi’nde alınan karar’ veyahut da ‘Antalya Zirvesi’nde belirlendiği gibi’ şeklinde atıfta bulunmak suretiyle geleceğe yönelik G20’lere de o bir yol haritası çizecektir. (Zirvede iklim değişikliğinin ele alınması) Burada tabii bir defa Kyoto Protokolü aslında belirleyici, hâlâ Kyoto Protokolü’nü imzalamayan ülke veya ülkeler var. Bunun halledilmesi gerekiyor. Bir de tabii burada özellikle bu salınım meselesi çok çok önemli.

Burada o ölçüyü kaçıranlar var, kaçırmayanlar var ama burada asıl adımı atarken, az gelişmiş veya en az gelişmiş, gelişmekte olan ülkeler noktasında bu başarıyı elde edebilmek için gelişmiş ülkelerin burada mali desteği vermesi gerekir ki bu ülkeler iklim değişikliğini tehdit eden bu unsurları ortadan kaldıracak adımları atsınlar. 30 Kasım Paris Zirvesi, aslında bir finaldir. Bu zirvede bunlar masaya yatırılarak, oradan çıkacak kararlar inanıyorum ki dünyanın geleceğini tehdit eden böyle bir adımı da açıklığa kavuşturur ve böylece bir tehditten kurtulmuş oluruz.”

Haberin Devamı

Hürriyet’e sert tepki

Hürriyet gazetesinde yer alan “13 Cuma uğursuzluğunun 13 sebebi” başlıklı haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafının kullanılmasına Başbakan Yardımcısı Akdoğan çok sert tepki gösterdi Akdoğan, “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin başındaki ismin böyle çirkin ve karalayıcı bir mizansenin içinde gösterilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Bunun adı gazetecilik değil nefret suçudur. İçindeki kini yansıtmaktan kendisini alamayan bu anlayışın Sayın Cumhurbaşkanımıza verebileceği bir zarar yoktur, bunlar ancak kendilerine zarar verirler” dedi.