Gazete Vatan Logo

Antalya'da teröristlerle çatışma çıktı

Antalya'da önceki gün bir uzman çavuşun şehit olduğu bölgeye yakın noktada, en az iki terörist ile sıcak temas sağlandı. Polis ekipleri bölgeyi kuşattı. Hurma Mahallesi'nin ara sokaklarına kaçan teröristlerle çatışmaya girildi.

Antalya'da teröristlerle çatışma çıktı

Konyaaltı İlçesi Hurma Mahallesi 254 Sokak’ta saat 22.00 sıralarında bir ATM’ye el bombası atan teröristler, olay yerine gelen polis ekiplerine uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Polisin karşılık vermesi üzerine 3 kişi olduğu belirlenen teröristler, ara sokaklara kaçtı.

260 Sokak’ta 103 nolu binaya sığınan teröristler burada polisle çatışmaya devam etti. Olay yerine takviye ekiplerin yanı sıra Özel Harekat polisleri de sevk edildi.

TERÖRİSTLERDEN BİRİ ÖLÜ DİĞERİ YARALI ELE GEÇİRİLDİ

Alınan bilgiye göre, ihbar üzerine Hurma Mahallesi'nde operasyon başlatan polis ekipleri, iki teröristi ara sokakta sıkıştırdı.
Polisler kendilerine el bombasıyla karşılık veren teröristlerden birini ölü ele geçirdi.
Kaçan diğer terörist ise takip sonucu yaralı yakalandı.
Polis ekipleri bölgedeki arama tarama faaliyetini sürdürüyor.
VALİLİKTEN YAYIN YASAĞI AÇIKLAMASI
Antalya'da polisten kaçan iki teröristten birinin ölü, diğerinin yaralı ele geçirilmesiyle ilgili yayın yasağı kararı alındığı bildirildi.
Antalya Valiliği İl Olağanüstü Hal Bürosundan Vali Münir Karaloğlu imzasıyla yapılan açıklamada, 14 Kasım'da yaşanan mefhum terör saldırısının devamı niteliğinde, bu akşam saatlerinde Hurma Mahallesi'nde terör unsurlarıyla güvenlik güçleri arasında temas sağlandığı belirtildi.
Açıklamada, terör unsurlarıyla ilgili faaliyetlerin sürdüğü, ilgili makamlarca gerekli soruşturmanın sürdüğü ifade edildi.
Olayın hemen ardından görsel ve yazılı medya, internet ve sosyal medyada haber yapıldığının görüldüğü belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
"2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun 11. maddesinin f bendi, 'Söz, yazı, resim, film, plak ve ses görüntü bantlarını (kayıt) ve sesle yapılan her türlü yayımı denetlemek, gerektiğinde kayıtlamak veya yasaklamak' hükmü gereğince kamu düzeni ve güvenliğini sağlamak, suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj ve bu içerikteki yayınların yasaklanmasına karar verilmiştir."
Antalya'da 14 Kasım'da Konyaaltı ilçesinin kırsal kesiminde yürütülen arama tarama faaliyeti sırasında Uzman Çavuş Fazıl Doğruöz, şehit düşmüştü.

Haberin Devamı