Gazete Vatan Logo

Antalya’da Suriyeli dilenci istilası

Antalya'da kentin en işlek noktaları, Suriyeli dilencilerin istilasına uğradı. Suriye’de devam eden iç savaş nedeniyle büyük göçün yaşandığı Türkiye’deki birçok ilde Suriyeli vatandaşlar toplumsal soruna dönüşmeye başladı.

Hükümet yetkililerinin nisan ayı sonu itibariyle açıkladığı rakamlara göre Türkiye’de kayıtlı 2 milyona yakın Suriyeli var. Kayıtdışı olanlarla birlikte bu rakam 2.5- 3 milyon düzeyinde tahmin ediliyor.

Neredeyse Türkiye’nin tüm illerine dağılan Suriyelilerin büyük bölümü ise mülteci kamplarının dışında yaşam savaşı veriyor. Antalya’da ise örtüaltı tarım, kesme çiçek sektörü, toptancı hallerinde hamallık ve çeşitli işler, inşaat gibi sektörlerde ucuz işçi olarak çalıştırılan Suriyelilerin önemli bölümü, kent merkezinde dilencilik yapıyor.

Antalya Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü’nün yasa dışı yollarla kente gelenlerin il dışına çıkartılacağı yönündeki açıklamaları ve bu yöndeki genelgelerine rağmen, kentin merkezi noktalarında dilencilik yapan onlarca Suriyeli’ye hiçbir müdahalede bulunulmaması dikkat çekti.

Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayıp Kalekapısı’na devam eden kaldırım boyunca ve Dönerciler Çarşısı’ndan Atatürk Caddesi’ne devam eden güzergahta neredeyse her 10 metrede bir, kadın, erkek ve çocuklardan oluşan gruplar dileniyor.

Haberin Devamı

Dilenen Suriyelilerin önlerinde ise ’Suriyeliyim, Allah rızası için bana yardımcı olur musunuz?’ yazısı bulunuyor. İçişleri Bakanlığı, geçen yıl aralarında Antalya’nın da bulunduğu 22 ildeki Suriyelilerin toplanarak, boş kamplara yerleştirilmesi yönünde genelge yayımlamıştı.