Gazete Vatan Logo

Antalya'da şüpheli araç paniği

Baykal geldikten sonra...

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal, Suriye’nin kimyasal silahları teslim etmesi koşuluyla müdahalenin yapılmamasından AK Parti hükümeti hariç ABD, İngiltere, Almanya, Rusya başta olmak üzere her ülkenin büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

İzmir ve ilçelerinde bir haftadır ziyaretlerde bulunan Deniz Baykal, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu da makamında ziyaret etti. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun makamında gerçekleşen ziyarete Büyükşehir için aday adaylığını açıklayan CHP Eski Milletvekili Canan Arıtman da katıldı. Baykal’a ziyareti için teşekkür eden Aziz Kocaoğlu, "Genel Başkanımızın İzmir’de ziyaretinde bir hareketlilik oldu. Bundan dolayı da İzmir’deki siyasetin hızlanması, gelişmesi, katkıda bulunması anlamında teşekkür ediyoruz. Ayrıca bizi belediyemizde ziyaretle büyük onur verdi. Destekleri için teşekkür ediyoruz, her zaman bekliyoruz" dedi.

EGE VE İZMİR BAMBAŞKA

Deniz Baykal ise düğünleri bahane ederek İzmir’e geldiğini belirterek, "Bu süreyi bölgede belediyelerimizi, örgütlerimizi, vatandaşları, ilçeleri ziyaret ederek değerlendirmek istedim. Ege’yi ve sizleri çok özlemiştim. Ege coğrafyasını yakından tanıma fırsatım oldu" dedi.

Bütün yarımadayı Foça’dan başlayıp Karaburun Mordoğan ve tüm köyleri, koyları terk edilmiş Rum köylerini kapsamlı programla gezdiğini anlatan Baykal, sölerini şöyle sürdürdü:

"Ege bambaşka, İzmir bambaşka. Gerçekten hepimiz açısından çok olumlu, memnuniyet verici gözlemler yaptım. Bir kez de daha İzmir’in özelliğine inandık. Sorunlar da var elbette. Ama çok hoş demokratik, çok insanın içini açan siyasal ve sosyal durumla karşılaştım. Örgütlerin sorumluluğunun farkında olduğunu gördüm. Çok sayıda adayımız var. Çok hoşgörülü bir yardımlaşma var aralarında, hiçbir şekilde kırıcı dışlayıcı tavır yok. Sportmence herkes adaylığını söyleyip şakalaşıyor. Herkes elinden gelen çabayı sergiliyor. Herkes içine sindirmiş. Bu güzel izlenimler yararlı oldu."

ADAYLAR İÇİN ÇALIŞMAK İSTERİM

İzmir’in Türkiye ve herkes için önemli bir şehir olduğunu kaydeden Deniz Baykal, "Bu seçimlerde de İzmir’in bu niteliğini ve kimliğini koruyacağını memnuniyetle gördüğünü söyledi. Tüm Türkiye’yi sevindirecek bir tablo çıkacağını beklediğini belirten Baykal "Bunu ortaya koymak hepimizin görevi. Birbiriyle yarışan adaylarımız başta olmak üzere partililerin yöneticilerin milletvekillerinin görevi Türkiye’nin özlediği günleri getirmektir. Ben şimdiden başladım bu çabayı sergilemeye. Adaylar belli olmamasına karşın bir hafta boyunca güzel çalışmalar yaptık. Adaylar belli olduktan sonra onlarla el ele bu çalışmaları yapmayı çok isterim. Bu izlenimler içindeyiz. Sayın belediye başkanımız bir hafta boyunca çok yakın ilgi gösterdi, sahiplendi" dedi.

AK PARTİYE ENDEKSLİ ADAYLIK ARAYIŞIMIZ YOK

Basın mensuplarının, AK Parti’de Büyükşehir Belediyesi adaylığı için adı sıkça geçen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın adaylığı için değerlendirmesini istemesi üzerine Baykal, şunları söyledi:

"Bu tabii AK Parti’nin kararlaştıracağı bir konu. Bizim için değişen bir şey olmaz. Biz kendi yolumuzu çiziyoruz. AK Parti’ye endeksli bir aday arayışı içinde değiliz. Burası İzmir, İzmir’in değerleri, ölçüleri, bekleyişleri ortada. Bu çerçevede karar alınacaktır. Bu karar alınması için partinin önünde yeteri kadar seçenek var. Kadın seçenek var, erkek seçenek var. Belediyecilik alanında birikimi olan var, birikimi olmasa da Türkiye sorunlarına ilgili olan arkadaşlar var. Büyükşehir’de İzmir halkının yıllardır tanıdığı, gördüğü bir değerli adayımız var. Eksik yok. Eksik varsa çıkabilir, süre de var. En güzel seçim yapılacaktır, rahatız, güven içerisindeyiz. Onlar da aday çıkaracaklar. Kim olur ona biz karışmayız. Kim uygun görürlerse çıkar ve İzmir halkı gerekli değerlendirmeyi yapar."

SAVAŞIN İLERİ TAŞINMASI İÇİN GEREKÇELER ORTAYA KOYUYORLAR

Son olarak Suriye ile ilgili gündemi de değerlendiren ve hükümete sert eleştirilerde bulunan Deniz Baykal, "Suriye sorunuyla tamamen bizim temenni ettiğimiz doğrultuda, Suriye’deki acil yeni savaş tehdidi, kimyasal silahların ortadan kaldırılması koşuluyla ertelenmiş oldu. Bunu öneriyorduk. Bu gelişme dünyada herkesi memnun etti. Amerika’yı, Rusya’yı, İngiltere’yi, Almanya’yı, AB, Ortadoğu ülkelerini memnun etti. Nedense bizim hükümeti memnun etmedi. O hariç herkes bu gelişmeden büyük mutluluk duydu" dedi.

Savaş tehdidinin ortadan kalkmasının dünya için sevindirici tablo olması gerektiğini anlatan Deniz Baykal, "Ama bizimkiler savaşın da ileri taşınması için gerekçeler ortaya koymaya devam ediyorlar. Suriye’de çok ağır olaylar yaşandı. Elbette o olayları yapanların yanına kalmamalıdır. Suriye’de barış ortamı yaratılmalıdır. Ama bunu sağlamak için uluslararası bir cephe açıp ileri silahlarla Suriye’de yeni işgal istila ve savaş tehlikesi yaratmanın bir anlamı olmamalıdır. Başka yöntemler bulunmalıdır" diye konuştu.

ARAÇ PANİĞİ

Bu arada, Deniz Baykal’ın Büyükşehir Belediyesi’ne gelmesinden birkaç dakika önce, belediye binasının girişinde içinde iki kişinin bulunduğu araç paniğe neden oldu. Kocaoğlu’nun kapıda beklediği sırada aracın Başkanlık girişine doğru ilerlemesi üzerine güvenlik görevlileri aracı durdurdu. sürücüye geri çekmesini istedi. Ancak sürücü geri vitesi kullanacağına ileriye gitmeye kalkınca gerginlik oldu. Kocaoğlu’nun iki koruması sürücüyü yaka paça aracın dışına çıkardı. Araç, otoparka çekildi. Sonradan, olayın yanlış anlama ve vites sorunu nedeniyle yaşandığı anlaşıldı.

Haberin Devamı