Gazete Vatan Logo

Antalya’da ‘paralel’ operasyonu: 14 kişi gözaltında

Aralarında eski Antalya İstihbarat Müdür Yardımcısı Bülent Elaldı’nın da bulunduğu 14 polis gözaltına alındı.

Emniyetteki ‘paralel yapı’ iddiasıyla yürütülen operasyonlara bir yenisi de Antalya’da eklendi. Antalya Emniyet Müdürlüğü merkezli olarak dün sabah saatlerinde Şanlıurfa, Diyarbakır, Hatay ve Mersin’de eş zamanlı operasyon yapıldı.
Rütbeliler alındı
137 telefon hattının usülsüz dinlenmesi ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstihbarat Şube eski Müdürü Yavuz Dölek’in de aralarında bulunduğu komiser, komiser yardımcısı ve polis memurlarından oluşan 10 kişiyi gözaltına aldı. Şanlıurfa, Diyarbakır, Hatay ve Mersin’le birlikte operasyonda toplam gözaltı sayısı 14’e ulaştı. Operasyonda Antalya’dan gözaltına alınan rütbeli personelin 2. Sınıf Emniyet Müdürü Yavuz Dölek, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Bülent Elaldı, 4. Sınıf Emniyet Müdürü Gökhan Tayuk, komiserler İsa Yıldırım, Asım Demirel, Rüştü Çetinkasap ve Şenol Oral olduğu öğrenildi. Operasyon ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün bulunduğu Çallı’daki emniyet binasının arka tarafı, demir bariyerlerle kapatıldı.
İzin alarak yaptılar
Gözaltındaki Antalya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Eski Müdür Yardımcısı Bülent Elaldı’nın eşi Şengül Elaldı şjşye dedi: “Müdürüm, aşağıdayız sizi alacağız’ dediler. Eşim hazırlandı, aldılar ve gittiler. Kelepçe takmadılar. Evde arama yapılmadı. Hukuksuz işe karıştığını düşünmüyoruz. Yaptıkları her işi kanun çerçevesinde yaptılar. Savcılardan izin alarak yaptılar.”

Haberin Devamı