Gazete Vatan Logo

Antalya'da IŞİD sanıklarına ceza yağdı

ANTALYA'da bombalı eylem hazırlığı öncesinde IŞİD üyesi oldukları iddiasıyla yakalanan Suriyeli 6 sanıktan 4'üne ceza yağdı.

Antalya'da IŞİD sanıklarına ceza yağdı

Antalya'da polisin geçen 31 Mayıs'ta düzenlediği operasyonda canlı bombalı eylemi gerçekleştirmek istedikleri iddia edilen Mohamed Naser, İbrahim Alhammoud, Hasan Tabak, Abdülbasit Abduli, Meizar Alali Alkharfan ile Abdülhay Tabak gözaltına alındı. Şüphelilerden Hasan Tabak'ın Konyaaltı Sarısu Mahallesi'nde kiraladığı evde yapılan aramada, 'Hammudi' kod adlı teröristten temin ettiği 2 adet 3 cepli intihar saldırısı yeleği, 2 basma butonu düzeneği ile 4 elektrikli kapsüle çevirilmiş adi kapsül ele geçirildi. Olaydan sonra 6 sanık tutuklandı.

TALİMATI ABU AHMED KOD ADLI TERÖRİST VERDİ

Sanıklardan Hasan Tabak'ın Telegram üzerinden haberleştiği Abu Ahmed kod adlı teröristten aldığı talimatla Kilis'te buluştuğu, 'Hammudi' kod adlı teröristin verdiği patlayıcıyla düzenekleri 'Amca kızı Sümeyye' parolasıyla intihar eyleminde bulunacakları iddia edilen Mohamed Naser ile İbrahim Alhammoud'a teslim etmek üzere Antalya'ya getirdiği ileri sürüldü. Hasan Tabak'ın Antalya'da para sıkıntısı çekmesi üzerine Konya'da oturan kayınpederi Abdülhay Tabak'ın, örgüt üyeleri arasında para transferi yaptığı iddia edilen Abdülbasit Abduli ve Meizar Alali Alkharfan adlı sanıklar aracılığıyla para gönderdiği iddia edildi. 31 Mayıs'ta tutuklanan 6 sanık hakkında Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Sanıklardan Hasan Tabak, bombayı IŞİD'in tehdidiyle Antalya'ya getirdiğini iddia etti. Gözaltına alındığında polise 'Amca kızı Sümeyye' sözünün bir şifre olduğunu söyleyen Tabak, mahkemede ise bu beyanını reddetti.

Haberin Devamı

AMCAMIN KIZININ ADI SÜMEYYE

Sanıklardan Mohamed Naser de iddianamede geçen 'Amca kızı Sümeyye'nin bir parola olmadığını belirterek, "Benim Sümeyye adında amcamın kızı var. Sümeyye beni arayarak 'Antalya'ya gidince Hasan Tabak'la görüş. Kendisi sana iş ve barınma konusunda yardımcı olacak' demişti" dedi.

Sanıklardan İbrahim Alhammoud da kendisinin ailesine yardım edebilmek için geldiğini, IŞİD ile ilgisi olmadığını iddia etti. Davanın ilk duruşmasında Meizar Alali Alkharfan ile Abdulbasit Abduli adli kontrolle tahliye edildi. Abdülhay Tabak da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

BOMBAYI GETİRENE 12 YIL 6 AY

Tüm sanıkların hazır bulunduğu karar duruşmasında mahkeme, örgüt üyeleri arasında komisyon karşılığı para transferi yaptıklarını söyleyen Meizar Alali Alkharfan ile Abdülbasit Abduli'nin beraatına karar verdi. Patlayıcıları, canlı bombalar Mohamed Nesar ile İbrahim Alhammoud'a teslim etmek isterken yakalandığı ileri sürülen Hasan Tabak, silahlı terör örgütüne üye olmak, tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma veya el değiştirme suçundan toplam 12 yıl 6 ay hapis ve 3 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

CANLI BOMBALARA 6 YIL 3'ER AY HAPİS

Hasan Tabak'ın getirdiği patlayıcı maddeleri teslim alıp kendilerini patlatacakları iddia edilen Mohamed Naser ile İbrahim Alhammoud ise 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 6 yıl 3'er ay hapse mahkum edildi. Karar duruşmasına SEGBİS üzerinden Konya'dan katılan Abdülhay Tabak da aynı zamanda damadı olan kardeşinin oğlu sanık Hasan Tabak'a para gönderdiği için silahlı terör örgütüne yardım etmek suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı