Gazete Vatan Logo

Antalya'da tur teknesi battı

Antalya'da şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle bir tur teknesi yat limanı açıklarında battı. Sahil güvenlik ekipleri ve çevredekiler batan teknedekileri kurtarırken yaralılar olduğu bildirildi.

Antalya'da tur teknesi battı

Antalya’da fırtına ve şiddetli yağış nedeniyle denize açılan içinde çok sayıda yolcunun bulunduğu tur teknesi mahsur kaldı.
Edinilen bilgiye göre, Antalya Konyaaltı Sahili açıklarında fırtına ve şiddetli yağış nedeniyle denize açılan içinde çok sayıda yolcunun bulunduğu tur teknesi mahsur kaldı. Teknenin batmaya başladığı belirtilirken, sahil güvenlik ve deniz polisi tarafından kurtarma çalışmaları başladı. Çalışmalar kapsamında Yat Limanına çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.

ANTALYA’DA FIRTINA, ŞİDDETLİ YAĞMUR VE DOLU

TURİZM kenti Antalya’da saat 16.45 sıralarında başlayan fırtına, yerini şiddetli yağmur ve doluya bıraktı. Sokaklardaki çöp konteynerlerini deviren, çatılardaki güneş enerjisi sistemlerini uçuran fırtına nedeniyle kentin büyük bölümü elektriksiz kaldı. Yağmura deniz kenarında hazırlıksız yakalanan tatilciler, kendilerini kapalı alanlara güçlükle atabildi.

73 KİŞİ KURTARILDI

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, kuvvetli fırtına ve yağış nedeniyle yan yatan tur teknesindeki 73 kişinin kurtarıldığını söyledi.
AA muhabirine açıklama yapan Karaloğlu, Kaleiçi'ndeki Yat Limanı'ndan denize açılan "Kurt-Ceyhan" isimli tur teknesinin kuvvetli fırtına ve yağış yüzünden Konyaaltı açıklarında yan yattığını anlattı.
İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sahil güvenlik ekibi ile deniz polisi intikal ettirildiğini belirten Karaloğlu, "Konyaaltı açıklarında yan yatan tur teknesinden 73 kişi kurtarıldı. Bölgede tüm ekiplerin arama çalışmaları devam ediyor." dedi.

Haberin Devamı