Gazete Vatan Logo

Antalya'da afiş krizi

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ’Çevremizi Temiz Tutalım’ kampanyasında yer alan isimler kenti karıştırdı. Afişler üzerinden yürütülen kampanyada ’Recep Bey’, ’Bülent Bey’, ’Nimet Hanım’ gibi sembolik isimlerin parka, falezlere, caddeye çöp atarken ’yakalanan’ fotoğrafları kullanıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentin işlek caddelerinden başlayarak sokak aralarına kadar çok sayıda billboarda afişler asarak ’Çevremizi Temiz Tutalım’ kampanyası başlattı. Afişler üzerinden ilerleyen kampanyada photoshopla oluşturulmuş kişiler sokağa, parka, denize çöp atarken, balkonda aşağıya halı silkerken fotoğraflandı ve afişlerin üzerine büyük harflerle ’Yakalandı’ ibaresi eklendi. Afişlerde ’Recep Bey’ Atatürk Parkı’na, lise öğrencisi ’Hüseyin’ Yavuz Özcan Parkı’na, ’Bülent Bey’ arabasından, ’Nimet Hanım’ Güllük’ten falezlere çöp atarken gösterildi. Büyükşehir Belediyesi’nin Tasarım Ofisi tarafından hazırlanan afişlerde yer alan isimler kentte tartışmalara neden oldu.

’TAMAMEN TESADÜF’
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik ile aynı ismi taşıyan hayali kişilerin tamamen bir tesadüf olduğunu savundu. Başkan Akaydın, "Tamamen tesadüf. Mustafa Bey, Kemal Bey de olabilirdi. Kasıt yok. İddia edilen isimlerin dışında Nazlı ve Ayşe de kullanılmış" dedi.

VATANDAŞ TAHMİNİ
Sokaktaki vatandaşlar da afişlerdeki isimler konusunda tahminde bulundu. Mustafa Şahin, Recep Bey’in hem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hem de film karakteri Recep İvedik olabileceğini söyledi. Nilgün Erkmen ise Recep Bey’in herkes olabileceğini söylerken, Başbakan Erdoğan’a üzerinden yapılan bir ironi olduğunu belirtti.

AK PARTİ TEPKİLİ
AK Parti Antalya İl Başkanvekili Ömer Duman, söz konusu afişlerle Başkan Akaydın’ın Antalyalı seçmeni küçümseyip, aşağıladığını savundu. Duman, "Akaydın, sözde kentlilik bilinci oluşturmak amacıyla şehrin dört bir yanına astırdığı afişlerde, Antalyalı seçmenleri, rahatsız edici, küçümseyici hatta aşağılayıcı bir tavır sergilemiştir" diye konuştu.

İLK AFİŞ KRİZİ REFERANDUMDA ÇIKTI
Antalya’da 12 Eylül’deki referandum öncesinde de billboardlara çeşitli konuları içeren ve altlarında da büyük puntolarla ‘Hayır’ yazılı afişler astıran Başkan Akaydın, "Sosyal sorumluluk projesi" demiş, AK Parti, afişlerin referandumu çağrıştırdığını öne sürerek, toplatılması için İl Seçim Kurulu’na başvurmuş ve kaldırılması karar aldırmıştı.

Haberin Devamı