Gazete Vatan Logo

Anneye de diploma!

SAKARYA Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan görme engelli Berru Merve Kul’a 4 yıl kitaplarını okuyan annesi Havva Kul’a fahri mezuniyet belgesi verildi.

Anneye de diploma!

SAKARYA Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan görme engelli Berru Merve Kul’a 4 yıl kitaplarını okuyan annesi Havva Kul’a fahri mezuniyet belgesi verildi. Kocaeli’nde yaşayan Berru Merve Kul (22), 4 yıl önce Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. Genç kızın ödevlerini yapması ve sınavlara hazırlanması için annesi yardımcı oldu. Fakülteden başarıyla mezun olan Berru Merve Kul, mezuniyet töreninde bir heyecan daha yaşadı. Çünkü annesi Havva Kul da sahneye kendisiyle birlikte çıktı ve ana-kız birlikte kep attı. Genç kız belgesini aldıktan sonra arkadaşlarıyla tek tek vedalaşarak memleketi Kocaeli’ne döndü.

Dekan: Büyük fedakarlık

Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Bilen, “Öğrencinin annesi, hukuk fakültesinin bütün materyallerini çocuğuna okuyarak mezun olmasına yardım etti. Örneğin, ceza hukukunda bir öğrencinin dersten başarılı olması için en az iki bin sayfa okuması gerekir. Üstelik bir kez okumak yetmez. Büyük fedakarlık. Gayretleri dolayısıyla anneye de, fakültemizin fahri mezunu olarak teşekkür plaketi verdik” dedi.

Haberin Devamı