Gazete Vatan Logo

Annesinin sırtında donarak öldü!

İran sınırından Türkiye’ye kaçak giren Ganalı gruptan 3 yaşındaki Mohamed Koumabassa, annesinin sırtında çayı geçerken ıslanınca donarak öldü

Annesinin sırtında donarak öldü!

İnsanca bir hayat için umuda yolculuk yapan kaçak göçmenlerin yaşadığı dramlar bitmiyor. Ege’nin soğuk sularında boğulan Aylan Bebek’in görüntüsü vicdanımızda sızlarken, bu kez de yürek yakan olay, geçen 23 Kasım günü Iğdır’ın Aralık ilçesindeki Türkiye-İran sınırında meydana geldi.

Sınır duvar inşaatında çalışan kamyon şoförü jandarmayı arayarak arazide kaçak göçmenlerin bulunduğunu ihbar etti. İhbar üzerine sevk edilen jandarma ekipleri Fotoumata Koumabassa, sırtındaki oğlu Mohamed Koumabassa ile birlikte toplam 6 kişiyi Aralık İlçe Jandarma Komutanlığı’na getirdi. Soğuktan tir tir titreyen kaçaklardan küçük Mohamed’in aşırı soğuğa yenik düşerek yaşamını yitirdiği belirlendi.

Otopsi yapılacak

Mohamed’in Karasu Çayı’ndan geçerken ıslandığı, havanın da çok soğuk olması nedeniyle donarak öldüğü anlaşıldı. Mohamed Koumabassa’ın cenazesi, Devlet Hastanesi morguna, oradan da Erzurum Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Acılı anne Fotoumata Koumabassa da ölen bebeği ile birlikte Erzurum’a gönderildi. Erzurum Adli Tıp Kurumu’nda 24 Kasım’da otopsisi yapılan Mohamed’in iç organlarından pataolojik örnekler alındı. Batı Afrika ülkesi Gana vatandaşı olan çocuğun kesin ölüm nedeni yapılan otopsi sonrası belirlenecek.

Haberin Devamı