Gazete Vatan Logo

Annesinin karaciğeri Esra’yı kurtaramadı!

Bergama’da yaşayan lise öğrencisi 17 yaşındaki Esra Aydın, bir hafta önce annesinin karaciğerinden yapılan nakle rağmen, tedavi gördüğü siroz hastalığına yenik düştü.

Bergama Yusuf Kemalettin Perin Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişim Bölümü 10’uncu sınıf öğrencisi Esra Aydın’a, geçen yıl siroz hastalığı teşhisi konuldu. Bergama’nın Tavukçukuru Mahallesi’nde oturan Mustafa Aydın ile Fahriye Aydın çiftinin iki çocuğundan biri olan genç kız, İzmir’deki Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedaviye alındı. Esra Aydın’a geçen hafta, annesi Fahriye Aydın’ın karaciğerinden alınan parça nakledildi.

Okuldan onur belgesi

Nakil sonrası yoğun bakım servisinde tedavisi süren Aydın, dün yaşamını yitirdi. Genç kızın ölümü ailesi, yakınları ve arkadaşlarını yasa boğdu. Esra Aydın, dün saat 19.00’da Tavukçukuru Mahallesi meydanında kılınan cenaze namazının ardından, gözyaşları arasında mahalle mezarlığında toprağa verildi. Cenazeye okul müdürü Yunus Kazak, öğretmenleri, okul arkadaşları da katıldı. Esra Aydın’ın, geçen yıl ekim ayında rahatsızlığı nedeniyle önce bir böbreğini, iki ay sonra ise dalağını kaybettiği öğrenildi. Esra’nın arkadaşlarından notları alarak derslerini aksatmadığı azmi ve örnek davranışı nedeniyle okul yönetimince ’Onur Belgesi’ ile ödüllendirildiği kaydedildi.

Haberin Devamı