Gazete Vatan Logo

Annesini ararken cinayeti buldu

Aleyna Gökçe, annesini bulup ‘niçin kendisini terk ettiği’ konusunda yüzleşmek isterken, annesinin öldürüldüğünü ortaya çıkardı

Annesini ararken cinayeti buldu

Açık Öğretim Lisesi öğrencisi Aleyna Gökçe, 3 yaşından itibaren babaannesi ve dedesinin yanında büyüdü. Annesinin kendilerini terk ettiği söylenen Aleyna, onu bulup ‘niçin kendisini terk ettiği’ konusunda yüzleşmek istedi. Elinde sadece eski bir fotoğraf olan ve kendi imkanlarıyla annesini bulmaya çalışan Aleyna ’yı telefonla arayan bir akrabası, “Anneni öldürüp köprü altına attılar, kimsesizler mezarlığına gömdüler” dedi.

Terk etti diye kin besliyordum

Bunun üzerine Aleyna Gökçe, savcılığa ihbarda bulundu. Konya polis o dönemin gazete arşivlerini tarayınca, Aleyna Gökçe’nin annesi Ümmü Şimşek’in cinayete kurban gittiğini ve kimliği belirlenemediği için de kimsesizler mezarlığına defnedildiğini ortaya çıkardı. Gözaltına alınan Ümmü Şimşek’in ablası Raziye Şimşek (54), yeğenleri Talat Şimşek (34), İlhami Şimşek (38) tutuklandı.

Yaşadıklarını anlatan Aleyna Gökçe, şöyle konuştu: “Dedem ve babaannemin yanında büyüdüm. Bana, ‘annen seni bırakıp gitti’ diyorlardı. Sadece üvey annemin evinde bir fotoğrafı vardı. Anneme hep bir kin vardı içimde, ‘niye bırakıp gitti’ diye. ‘Evlat bırakıp gidilmez’ diye düşünürdüm. Annemi bulup, hesap sormak istiyordum. Bir akrabam annemin boğularak öldürüldüğünü ve atıldığını söyledi. Üç gün yemek yemedim, gözüme uyku girmedi. Odamdan çıktıktan sonra direk savcılığa gidip, ihbarda bulundum.”

Haberin Devamı

Bugüne kadar ne bir teyzesini, ne dayısını ya da annesinin akrabalarını hiç tanımadığını belirten Aleyna Gökçe, dedesi ve babaannesinin de olay aydınlatıldıktan sonra gerçekleri öğrendiklerini, onların da annesinin kendisini terk edip gittiğini sandığını söyledi.

‘Beni de öldürmek istemişler’

Yıllarca ‘Annesi yaşıyor’ ümidiyle beklediğini ifade eden Aleyna Gökçe sözlerini şöyle sürdürdü: “Akrabam, annemin öldürüldüğünü söyleyince, ilk başta inanmak istemedim. ‘Yaşıyordur’ diye düşündüm. Sonra savcılığa gittim zaten. Bu durum beni mutlu etti. Çünkü beni bırakıp gittiğini düşünüyordum hep. Annemin ailesinin beni de öldürmek isteyip, teyzemin de öldürmeyip babaanneme bıraktıklarını yeni öğrendim. İğrenç ötesi bir şey kendimi çok kötü hissettim.”

Haberin Devamı