Gazete Vatan Logo

Annesi ve ablasını 'fuhuş yaptıkları' gerekçesiyle öldürmüş!

Diyarbakır'da 2013 yılı Ekim ayında, annesi 40 yaşındaki Bedia Ateşal ile ablası 26 yaşındaki Tevrat Ateşal’ı ’fuhuş yaptıkları’ iddiasıyla öldürüp, babası 42 yaşındaki Alaattin Ateşal’ı ağır yaralamaktan yargılanan, o tarihte 22 yaşında olan Selamettin Ateşal, 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 30.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır’da meydana gelen olayda Selamettin Ateşal, tabancayla annesi Bedia ve ablası Tevrat Ateşal’ı öldürüp, babası Alaattin Ateşal’ı yaraladığı iddiasıyla tutuklandı. Hazırlanan iddianamede, Selamettin Ateşal’ın ablası ve annesinin fuhuş yaptıkları dedikodusuna inandığı için öldürdüğü belirtildi.

Şüphelinin olay günü bir terzide çalışan annesi Bedia ve babası Alaattin Ateşal’a ateş ettiği kaydedilen iddianamede, Selamettin Ateşal’ın açtığı ateşle Bedia Ateşal’ın olay yerinde öldüğü, Alaattin Ateşal’ın ise ağır yaralandığı ifade edildi. İddianamede Ateşal’ın anne ve babasına ateş ettikten sonra kuaför teyzesi G.D.’nin işyerine gittiği ve kuaförden çıkan ablası Tevrat Ateşal ile karşılaştığı, şüphelinin kendisine yalvaran ablası Tevrat’ı saçından tutarak yere diz çöktürdükten sonra başına 1 el ateş ettiği, teyzesi G.D.’nin başına doğru ateş etmek isterken tabancanın tutukluk yaptığı belirtildi. İddianamede teyze G.D.’nin şüphelinin eline vurup silahı yere düşürdükten sonra kaçtığı, çevreden yetişenlerin ise Selamettin Ateşal’ı engelledikleri yer aldı. Selamettin Ateşal’ın 3 gün sonra kendiliğinden güvenlik güçlerine teslim olduğunu belirten savcı, şüphelinin ’Alt soy veya üst soya karşı kasten öldürme’, ’Kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ’Basit yaralama’ suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 40 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

’BEN ONLARI ÖLDÜRMEYEYİM DE NE YAPAYIM?’

Haberin Devamı

Davanın 2’nci celsesinde ifadesi alınan sanık Selamettin Ateşal, olay sırasında uyuşturucunun etkisi altında olduğunuöne sürerek şöyle dedi: "Kendilerini bana zorla vurdurttular. Beni eve almıyorlardı. Teyzemin fuhuş yaptırdığını duyunca cinnet geçirdim. Ailemin yüzünden eroin kullandım. Ben onları öldürmeyeyim de ne yapayım? Ailemin fuhuş yaptığını teyzem söylemişti. Bazı arkadaşlardan da duydum. Fuhuş yaptıklarını inkar etmiyorlardı. Bunların yüzünden haftalarca sokaklarda kaldım. Ailem zorla kendini vurdurttu."

’NE YAPACAĞINIZI ÇOK MERAK EDİYORUM’

Diyarbakır 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasında tutuklu sanık Selamettin Ateşal hazır bulundu. Esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, sanığın annesi ve ablasını öldürmekten, babası ve teyzesini ise öldürmeye teşebbüsten cezalandırılmasını istedi. Esas hakkındaki mütalaaya karşı son sözleri sorulan Selamettin Ateşal ise mahkeme heyetine hitaben, "Ben de sizi dinliyorum. Ne yapacağınızı çok merak ediyorum. Sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

’HAKSIZ TAHRİK’ TALEBİ REDDEDİLDİ

Haberin Devamı

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti daha sonra kararını açıkladı. Mahkeme tutuklu sanık Selamettin Ateşal’ı annesi ve ablasını öldürmek suçundan 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Sanık Selamettin Ateşal, teyzesi G.D. ve babası Alaattin Ateşal’ı ’kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan da 30.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın pişmanlık göstermemesi ve yargılama sürecindeki davranışları dikkate alınarak cezasında indirim yapılmamasına karar verildi. Mahkeme, öldürülen kadınların fuhuş yaptığına dair emniyet kayıtlarında bir bilgi bulunamadığını, maktül ve mağdurların sanığa yönelik kınanabilir bir eyleminin olmadığını gerekçe göstererek, sanığın ’haksız tahrik’ indiriminden yararlanma talebinin de reddedilmesine karar verdi.

Haberin Devamı